Hírek

2017.05.02. 14:51

Egymilliót lopott egy üres kocsiból, de lakásba is besurrant

Veszprém - Letöltendő börtönbüntetésre ítélte azt a férfit és nőt a bíróság, akik egy üresen hagyott kocsiból loptak el több mint egymillió forintot.

Marton Attila

B. Ferenc és K. Anikó 2015 szeptemberében együtt mentek az egyik mencshelyi telephelyre. Egy ott parkoló gépkocsiból a nő elemelt egy pénztárcát, benne 1,2 millió forinttal és 760 euróval. A nyomozás során végül az 1,4 millió forintból több mint egymillió megtérült. Ugyanabban az évben október végén egy herendi telephelyre ment a páros, hogy vasat gyűjtsön. Az egyik üzemhelyiségben a férfi egy otthagyott hátizsákban kezdett kutatni, amikor a telep egyik munkatársa belépett, erre B. Ferenc elhagyta a telepet anélkül, hogy bármit elvett volna.

Egy szentgáli házba surrant be a férfi 2015. december elején, ám a sértett otthon tartózkodott, és számon kérte a betörőt, mire B. Ferenc futva elmenekült. Ugyanaznap késő délután egy tótvázsonyi házba ment be, ahol kis értékű táskát, esernyőt, néhány ezer forintnyi pénzt és étkezési utalványt zsákmányolt. Az eljárás során ezt a kárt megtérítette a sértettnek.

A nő elismerte a bűncselekményt, míg a férfi a herendi esetet leszámítva szintén beismerő vallomást tett.

Az első fokon eljáró Veszprémi Járásbíróság B. Ferencet halmazati büntetésül három év börtönre ítélte lopás vétségének kísérlete, lopás bűntette, lopás bűntettének kísérlete, három rendbeli lopás vétsége és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés miatt. K. Anikóra lopás bűntettéért egy év tíz hónap börtönt szabtak ki. A vádlottaknak meg kell fizetniük a mencshelyi lopással okozott 350 ezer forint kárt.

A Veszprémi Törvényszék helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!