Hírek

2017.04.26. 16:37

Felújított és akadálymentesített vizesblokk várja a diákokat a kislődi iskolában

Kislőd - Óriási öröm, hogy a település közösségében is felelősséget tudunk vállalni és hozzájárulni ahhoz, hogy a gyerekek higiénikus, szebb környezetben tölthessék mindennapjaikat – mondta Egyház Andrea tankerületi igazgató az iskola megújult és akadálymentesített vizesblokkjának az átadóünnepségén.

Penk Tímea

A Városlődi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Kislődi Rőthy Mihály Tagintézményében tavaly ősszel kezdték meg a vizesblokk felújítását, a mozgáskorlátozott vécé kialakítását és az akadálymentesítést a budapesti Klebelsberg Központnak köszönhetően, mintegy hatmillió forint értékben.

Az ünnepségen Pfeiferné Takács Hajnalka intézményvezető köszöntötte a vendégeket. Gyerekek és tanárok egyaránt örülnek a felújításnak, a diákok érzik, hogy fontosak a felnőttek számára. A Pápai Tankerületi Központ igazgatója elmondta, hogy a gyermekek életük nagy részét az iskolában töltik, fontos a megfelelő környezet, a helyes higiéniai szokások kialakításához pedig elengedhetetlen a tiszta és jól használható mosdóhelyiség.

- A gyerekeket arra kérem, hogy amikor az új mosdókba bemennek, lássák a felújítások mögötti fenntartói szándékot is – mondta Egyházi Andrea, majd megköszönte a beruházásban résztvevők munkáját. Kiemelte: az intézményben biztosítottá vált a mozgássérült diákok számára is az illemhely használata, egyenlő esélyt biztosítva számukra.

Az iskolába járó diákok műsora után Simon Gábor plébános elmondta, már a középkori emberek is fontosnak tartották, hogy gyermekeiknek tudást és erkölcsöt adjanak át. Kiemelte: egy falusi iskola missziós tevékenységet teljesít, itt tanulják meg, mi az, hogy embernek lenni. A tanításon kívül életre és becsületre nevelik őket, hogy nemesként élhessenek a világban, teljesítve a magyarság küldetését.

Somogyi Anna polgármester arról beszélt, hogy egy kistelepülésen nagy esemény, hogy egy ekkora beruházást avathatnak fel. Az iskola 1929-ben épült, és sok mindent megélt azóta. A nyolcvanas években vezették be a vizet, ehhez utólag építettek hozzá egy épületrészt. A polgármester elmondta, hogy a tetőt nemrégiben sikerült rendbe hozni, és további felújításokat terveznek. Somogyi Anna megköszönte a tankerületnek és a kivitelezőnek, hogy megvalósulhatott a felújítás, az iskola tanulóinak és dolgozóinak pedig a türelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!