Hírek

2016.12.02. 13:05

Kifizették a pápai húsgyárat

Pápa – Kifizette a nettó 1,134 milliárd forintos vételárat a Pápai Hús-csoport eszközeiért a hongkongi magánbefektetők tulajdonában álló Tano Commerce Kft.

Polgár Tibor

Ezzel a Tano Commerce Kft. – amely a Chi Fu Investment Group leányvállalata – december elsején átvette a hányattatott sorsú húsipari vállalatcsoport eszközeit a felszámolótól. A vevő a Pápai Hús márkanevet is megvásárolta, amelynek használatához Pápa önkormányzata is jóváhagyását adta, így a Tano Commerce Kft. december 1-től Pápai Hús Kft. néven működik tovább a megvásárolt vagyonelemekkel.

A cég közleményéből kiderül: az új tulajdonos szeretné újjáéleszteni a Pápai Hús márkát, és további befektetéseket tervez a húsfeldolgozó üzem termelésének felfuttatásához. A rövid távú célok között az új tulajdonos többek között a Pápai Hús hazai piaci pozíciójának megtartását emelte ki, valamint a magyar cég termékeinek bevezetését a kínai, a távol-keleti és az amerikai piacokra. A hongkongi befektető az értékesítési pályázatban előírtakon felül önként vállalta, hogy a csoport jelenlegi alkalmazottait tovább foglalkoztatja, és ezzel a lehetőséggel 680 dolgozó élt. A fejlesztésre irányuló tervekkel összhangban a vállalat igyekszik tovább bővíteni a foglalkoztatottak létszámát, ahogy ezt a növekedés üteme lehetővé teszi.

Új korszak vette kezdetét a pápai húsgyár történetében: az új tulajdonosnak nagyszabású tervei vannak a nagy múltú üzemmel Fotó: Polgár Tibor

A felszámolóval november 2-án aláírt megállapodás értelmében a Tano Commerce Kft. december 1-jén sikeresen átvette a Pápai Hús-csoport felszámolásban meghirdetett eszközállományát. A pápai önkormányzat belegyezésével a Tano Commerce Kft. december 1-jén felvette a Pápai Hús Kft. nevet, így tiszta lappal indulhat új útjára ez a tradicionális magyar márka.

– Készen állunk, hogy újjáélesszük a Pápai Hús márkát, és bővítsük jelenlétét az exportpiacokon is – fogalmazott a közleményben Frank Liu, az új Pápai Hús Kft. tulajdonosa. Hozzátette: a vételár kifizetésén túl további befektetéseket terveznek a Pápai Hús kapcsán a közeljövőben. – Első körben a gyártás teljes újraindításához már régóta esedékes karbantartási és felújítási munkálatok elvégzésére van szükség, majd a termelés megindulásával egy hosszú távú fejlesztési programot is útjára indítunk. Ennek célja, hogy kialakítsunk egy hatékony és eredményes ellátási láncot a takarmány-előállítástól kezdve a sertéshízlaláson át a kész hústermékek előállításáig – hangsúlyozta Frank Liu.

A folyamatos működés érdekében az új tulajdonos önként vállalta, hogy átveszi és tovább foglalkoztatja a munkavállalókat, amivel közvetlenül 680 állást mentett meg Pápán és annak vonzáskörzetében. A húsfeldolgozó vállalat közvetve további mintegy kétezer beszállítónak nyújt megélhetést a régióban. A megújult vállalat az elkövetkező napokban fogadhatja első jelentős kínai vevőjét a pápai üzemben, amivel megindul a Pápai Hús termékek exportlehetőségeinek felmérése a kínai piacon.

– Az elmúlt években már számtalan alkalommal jártam Magyarországon, láttam, hogy ez a nagyszerű ország a kormány törekvéseivel összhangban a kelet-közép-európai régió kapujaként hatalmas potenciállal rendelkezik a távol-keleti befektetők számára. Mindent megteszek annak érdekében, hogy a Pápai Hús nemzetközi sikertörténetté váljon. Ha sikerrel járunk, az új kapukat nyithat meg további befektetések számára – mutatott rá Frank Liu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!