Hírek

2016.10.21. 19:45

Megyefutás: két nap, százhetven kilométer

Százhetven kilométeren át, huszonhat települést érintett a kétnapos Megyefutás, amit 2011 óta először rendeztek meg.

Heffler Péter

Pénteken délután ért vissza Veszprémbe a megyezászló, melyet huszonhat település emlékszalagja díszített, miután csütörtökön reggel Tapolcáról indulva többek között Sümeget, Devecsert, Ajkát, Pápát, Zircet, Várpalotát, Balatonfűzfőt, Balatonalmádit, Balatonfüredet érintve átszelte a megyét.

 

Az utoljára 2011-ben kiírt Megyefutással ezúttal az 56-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulójára emlékeztek, melynek jeléül minden településen tűztek egy szalagot a zászlóra. A Veszprém megyei önkormányzat és a Veszprém Megyei Sportszövetség által kiírt váltófutás, ami nagyjából százhetven kilométert tett ki, továbbá a fiatalság megmozgatását tűzte ki célul, így az egyes helyszíneken a helyi iskolások, sportolók csatlakoztak a futókhoz egy hosszabb-rövidebb szakasz erejéig.

A szervezők előzetesen remélték, hogy az újra életre hívott Megyefutáson akár ezer fiatalt is megmozgathatnak, de az időjárás nem volt túl kegyes a rendezvényhez, hiszen mindkét nap kevesebb mint tíz Celsius fok volt és esett az eső megállás nélkül. Mégis, közel hatszázan futottak, és hordozták körbe a zászlót a megyében, hogy az pénteken már a Megyeháza téri 56-os emlékműhöz érkezzen. Itt a futókat Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte, aki ünnepi beszédében méltatta a sportolókat, gyerekeket, és a Megyefutás létrejöttéért dolgozókat. Továbbá kiemelte: reméli, hogy az öt év után újra megrendezett váltófutás ismét hagyományt teremtett, és jövőre ugyanígy, ugyanitt, ha lehet még többen találkoznak majd a megyénket átszelő futást követően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!