Hírek

2016.10.26. 18:24

Megint a szén-monoxid! Két gyermeket szállítottak kórházba (frissítve)

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával szállítottak kórházba két gyermeket a mentők szerda este Veszprémben, az Alkotmány utca egyik társasházának harmadik emeleti lakásából.

Kovács Erika

Az esethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltói is kiérkeztek, akik alacsony gázkoncentrációt mértek a lakásban, ezért a gázszolgáltató szakemberét is a helyszínre riasztották.

Miután a tűzoltók átszellőztették az épületet, a gázszolgáltató szakembere megkezdte a lakásban működő fűtőberendezés átvizsgálását.

Munkatársunk friss információi szerint egy- és hétéves gyermeket szállított a rohamkocsi általános, jó állapotban és enyhe szén-monoxid-mérgezés gyanújával  a veszprémi kórház gyermekosztályára, tudtuk meg a megyei mentőszolgálattól.

Helt Ákos megyei katasztrófavédelmi szóvivő azt mondta, hogy a veszprémi tűzoltók a lakásban és a lépcsőházban mértek alacsony szén-monoxid-koncentrációt. Információk szerint a tűzoltók szellőztették át a lakást, majd a gázszolgáltató szakembere átvizsgálta  a lakásban levő fűtőberendezést.

Ebben az épületben, a harmadik emeleten laknak a gyerekek, akiket szén-monoxid-mérgezés gyanújával vittek a mentők kórházba
Fotó: Kovács Erika

Az épületben a család lakásában sötét volt. Megkerestem a közös képviselőt, akitől azt kérdeztem, tudomása szerint lehetett-e szén-monoxid-érzékelő az érintett lakásban, de a késői időpont miatt már nem kívánt nyilatkozni. Azt közölte, hogy konvektoros gázfűtés van az épületben levő lakásokban.

Dániel, egy ott lakó fiatalember elmondta, arra lettek figyelmesek, hogy mentő- és tűzoltóautó áll meg a ház előtt, akkor tudták meg, hogy mi történt az egyik lakásban, ahol a két kisgyermek is lakik. A lakók abban bíznak, mielőbb kiengedik a gyerekeket a kórházból.

Úgy tudjuk, a család rosszul érezte magát szerdán este, emiatt hívták ki a mentőket. Információk szerint nem volt náluk szén-monoxid-érzékelő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!