Hírek

2016.12.02. 15:01

Jól fogy a mák, a dió

Veszprém – Bár bőséges a gyümölcskínálat, a fiatalok nem nagyon látogatják a vásárcsarnokot. A vásárlók zöme középkorú, vagy idősebb. A kedd és péntek, a hagyományos piaci napok a legerősebbek, de szombaton is sokan szeretnek vásárolni

Molnár Sándor

Bakai Anita eladóként, zöldséget és gyümölcsöt árul a piacon. A kínálatot bőségesnek tartja, nem változott a tavalyi évhez képest.  A finom, édes déli gyümölcsök zöme Olaszországból érkezik, de van görög narancs és mandarin is. Ezt a kettőt vásárolják legtöbben, de a füge és a datolya is kelendő karácsony előtt.

A nagy szemű királydatolyát, mint különlegességet elég jól viszik, bár kilója 4600 forint. A körték közül a vilmoskörtét keresik leginkább, melynek 680 forint a kilónkénti ára, míg az Alexander 580 forintba kerül. A narancs és a banán akciósan 298, anélkül 348 és 398 forint között kapható. A mandarin ára 298 forint .

Bakai Anita eladó, zöldséget és gyümölcsöt árul a piacon

Almából is bőséges a kínálat és viszik is vegyesen. Süteményekhez a savanykásabbat. Azt is megtudom, hogy inkább a szépet keresik a vásárlók és szeretnek válogatni a portékából. A legolcsóbb a hálós, azt már 198 forintért kaphatunk. Az átlagos ár a Golden és az Idared esetében 250 forint. Ha már almáknál tartunk, a gránátot 380, a birset 580 forintért vihetjük haza.

Szőlőből is legalább négyféle kapható a piacon, bár a kereslet visszaesett. A legolcsóbb a Saszla 480 forint, a nagy szemű olasz szőlőt 780 forintért, már drágának tartják a vásárlók, inkább csak csipegetik.

Az ünnepek miatt jobban fogy a mák és a dió is. Mindkettő szép, friss áru, a termelőktől érkezik a polcokra. A mák 1380, a dió kilója 3500 Ft átlagosan.

Jakab Ilona szereti a veszprémi piacot

Jakab Ilona kis bevásárló kocsija is megtelt a piaci kör végére. Rendszeres vásárlónak számít, hiszen minden héten kétszer, kedden és pénteken ellátogat a vásárcsarnokba. A termelői árukat, a friss zöldséget, gyümölcsöt és a szezonális termékeket keresi elsősorban. Kedveli a piac hangulatát, az embereket. Az árakat és a kínálatot megfelelőnek tartja, ezért szereti a helyi piacot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!