Hírek

2015.07.02. 16:30

Járásbírósági változtatások

Megváltozott a járásbíróságok illetékességi területe – közölte Jagudits Katalin a Veszprémi Törvényszék sajtóosztálya képviseletében.

Kovács Erika

A szóvivő lapunknak elmondta, 2015. július 1-jétől a Veszprém megyei járásbíróságok illetékességi területe a bíróságok elnevezéséről, székhelyéről és illetékességi területének meghatározásáról szóló 2010. évi törvény módosítása miatt megváltozik. Ennek értelmében Bakonyjákó, Bakonykoppány és Németbánya a Veszprémi Járásbíróság helyett a Pápai Járásbírósághoz, Bakonypölöske az Ajkai Járásbíróság helyett a Pápai Járásbírósághoz, Gic a Zirci Járásbíróság helyett a Pápai Járásbírósághoz, Farkasgyepű a Pápai Járásbíróság helyett az Ajkai Járásbírósághoz, Nyirád a Tapolcai Járásbíróság helyett az Ajkai Járásbírósághoz, valamint Eplény és Jásd a Zirci Járásbíróság helyett a Veszprémi Járásbírósághoz került.

Jagudits Katalin, a törvényszék sajtóosztálya képviseletében hozzátette továbbá, a fel nem sorolt települések esetén az illetékességi szabályok változatlanok maradnak, azok továbbra is az eddigiekben eljáró bíróságokhoz tartoznak a jövőben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!