Hírek

2017.06.14. 19:41

Irány a Sereg! - Nyílt napot tartott a honvédség

Toborzó nyílt napot rendezett a Magyar Honvédség a veszprémi Arénában, ahol az első területvédelmi tartalékosok is szerződést kötöttek.

Balogh Ákos

Szinte a teljes hadsereg különböző alakulatai felsorakoztatták technikai eszközeiket a veszprémi Aréna előtt szerdán, hogy megismertessék a pályaválasztás előtt álló, vagy épp az önkéntes területvédelmi tartalékos rendszer felé kacsintgató érdeklődőket a honvédség nyújtotta munkalehetőségekkel.

Az aréna előtt harcjárművek és helikopter, bent az alakulatokat képviselő standok látványos kiállításokkal várták a főként diákokból álló érdeklődőket, közben pedig aláírták szerződéseiket az első területvédelmi tartalékos rendszerben a honvédelem ügyét szolgálni kívánók is, köztük több megye kormánymegbízottja, civilek és Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár is.

A területvédelmi tartalékos szolgálat egyébként, egy új lehetőség a honvédség tartalékos rendszerén belül, hiszen a helyi közösségekre építve, mindenkinek a saját járásában, településén van lehetősége a vállalt katonai feladatok, kiképzések ellátására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!