Hírek

2016.08.22. 18:50

Így loptak el 300 ezer forintot egy vendéglőben (videóval)

Pápa - Háromszázezer forintot rejtett az a pénztárca, amit egy férfi és egy nő csapatmunkával lopott el egy pápai vendéglőben. Ám nem örülhettek sokáig a zsákmánynak: a rendőrök a bejelentést követően egy órán belül gyanúsítottként hallgatták ki a párost.

Polgár Tibor

Sándor Zsolt rendőr hadnagytól, a Pápai Rendőrkapitányság munkatársától megtudtuk: a rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi zsebéből kiesett a pénztárcája, miközben felállt az asztaltól egy pápai étkezdében augusztus 14-én a reggeli órákban. A szomszédos asztalnál ülő férfi meglátta mindezt, majd a sértett mögött elsétálva arrébb rúgta a tárcát, amit a vele lévő, mögötte haladó nő felvett a földről. A bukszában a személyes iratok mellett közel 300 ezer forint készpénz volt.

Miután a sértett észrevette, hogy nincs meg a pénztárcája, értesítette a rendőrséget. A helyszínre kiérkező rendőr adatgyűjtést végzett, az ügy felderítésében pedig nagy segítségére volt az üzletben működő biztonsági kamera, amely rögzítette az esetet: " target="_blank">

Az intézkedő egyenruhás a felvételen felismerni vélt két vaszari lakost. A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai elfogták a két személyt, akiknél megtalálták az eltulajdonított összeget is.

A férfi és a nő a gyanúsítotti kihallgatásukon nem tagadták a tettüket. Elmondták, hogy az iratokat a piactéri egyik bolt rácsán belülre dobták. Ezeket a helyszínen megkeresték és átadták a rendőröknek.  A pápai rendőrök az összes eltulajdonított értéket visszaadták a jogos tulajdonosnak, a kár teljes egészében megtérült. A 30 éves nő és a 31 éves férfi ellen – szabadlábon hagyásuk mellett – a kapitányság bűnügyi osztálya lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást – tájékoztatott Sándor Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!