Hírek

2016.08.29. 20:10

Szabó Péter Dániel sajtófotóiból nyílt kiállítás

Várpalota - Szabó Péter Dániel fotói nekünk, várpalotaiaknak üzennek, nekünk jelentenek sokat, mondta Talabér Márta a Krúdy Gyula Városi Könyvtárban nyílt kiállítás megnyitóján.

Balla Emőke

A polgármester úgy fogalmazott: Szabó Péter Dániel Veszprém megyében, de az országos médiában is egyike azoknak az újságíróknak, fotósoknak, akik hivatásuknak tekintik szakmájukat, és azt alázattal, tisztelettel végzik. Szabó Péter Dániel mindig törekedett a hitelességre, ezt tükrözik írásai, fotói.

Tíz évig dolgozott a Napló-szerkesztőségben, nyolc évig volt várpalotai tudósító, két hónapja a Várpalotai Hírcentrum Nonprofit Kft. cégvezetője. A fotózással hat éve ismerkedett meg behatóbban, az elmúlt években több elismerést is kapott. Tavaly, a Napló fennállásának hetvenedik évfordulóján a megye több városában nyílt kiállításon láthatták képeit, Penovác Károly sajtófotóival együtt.

Szabó Péter Dániel fotói a várpalotaiaknak üzennek, régi emlékeket idéznek fel azok a képek, melyen együtt ül Csővári János volt tanácselnök és Leszkovszki Tibor volt polgármester. Láthatunk felvételeket többek között a Diadal napjáról, a tési-dombi filmforgatásról, a cseri-parkerdőbeli majálisról, a pléhcsárda- napról, a loncsosi napról, az inotai falunapról, a kézilabdás majálisról, az Alfa fesztiválról, a palotai pecásokról.

Talabér Márta polgármester, Szabó Péter Dániel, a kiállító fotós és Budai László könyvtárvezető a tárlat ünnepélyes megnyitóján
Fotó: Nagy Lajos

A megnyitón a kiállítót Budai László könyvtárvezető is köszöntötte, majd a Krúdy Gyula Kreatív Írókör alkotói egy-egy írásukat olvasták fel a közönségnek.

 

A XXXI. Várpalotai napok rendezvénysorozat minden napra kínál programot: kedden az inotai faluházban nyílik kiállítás, szerdán a Thury-várban Matzon Frigyes szobrászművész könyvbemutatóval egybekötött emlékkiállítása a Thury-várban, csütörtökön mamáknak és babáknak tartanak közelekedés-biztonsági előadást. A megnyitót pénteken délután rendezik a Thury téren, a hétvégén sztárfellépők szórakoztatják a helyieket.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!