Pénzt kért az árverező lányától, vesztegetésért kell felelnie

2017. július 17., 11:48 szerző: Veszprém Megyei Főügyészség forrás: Veszprém Megyei Főügyészség
komment
Hatósági eljárásban elkövetett vesztegetés bűntette miatt emelt vádat a Tapolcai Járási Ügyészség egy 56 éves férfival szemben, aki ingatlan-árverésen a másik árverező hozzátartozójától annak fejében kért pénzt, hogy menjen be az árverésre és így licitálásával ne verje fel a vételárat.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A vádirat szerint egy badacsonytomaji külterületi ingatlan tulajdonrészének hatósági árverezésére került sor, amelyre a vádlott és az ingatlan egyik résztulajdonosa jelentkezett vevőként. Az árverést 2016 szeptemberében tartották Tapolcán, azon mindketten megjelentek, a másik árverési vevőt pedig a lánya is elkísérte.

Miután árverezőként regisztrálták őket, a vádlott beszélgetni kezdett árverező-társának lányával, aki elmondta, hogy az ingatlan családi tulajdonban van, ezért édesapja élni kíván majd az őt, mint tulajdonostársat megillető elővásárlási jogával.

A vádlott ekkor 200.000 forintot kért a nőtől, és azt ígérte, hogy az összeg fejében nem megy be az árverésre, és nem él a licitálási jogával. Az elkövető ajánlata azon alapult, hogy az ingatlanra licit hiányában már a kikiáltási ár felének megfelelő összeggel érvényes vételi ajánlatot lehetett volna tenni.

A nő elzárkózott attól, hogy jogtalan előnyt adjon, s a férfi ajánlatára közölte, amennyiben meg akarja szerezni az ingatlant, úgy licitáljon rá. A vádlott erre akként reagált, hogy ez esetben akár milliókra is fel tudja verni az árat.

Az árverésen végül mindkét árverező licitált, az ingatlant pedig elővásárlási jogával élve a tulajdonostárs árverező szerezte meg. A vádlott az árverést követően, a terem előtt várakozó, és az ajánlatát visszautasító nővel közölte, hogy neki is van lelkiismerete, és csak a becsértékig verte fel az árat, majd távozott.

Veszprém Megyei Főügyészség

2017. július 17., 11:48 szerző: Veszprém Megyei Főügyészség forrás: Veszprém Megyei Főügyészség

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...