Hírek

2017.08.02. 19:36

Hasznos szabadidő: kenyérdagasztástól a téglakészítésig

SOMLÓVÁSÁRHELY - Folyamatosan kutatjuk azokat a már jól működő civil szervezeteket, melyekkel közösen tudjuk a Somló térségében élő fiatalok hasznos szabadidő eltöltését biztosítani - mondta Somogyiné Németh Klára, a Somló és Térsége Gyermekeiért Egyesület elnöke.

Penk Tímea

Somlóvásárhelyi, somlójenei, somlószőlősi, dobai, noszlopi és vidi általános iskolások vettek részt az egyesület programjain az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és a Nemzeti Együttműködési Alap jóvoltából. A gyerekek számos helyre eljuthattak, így például a Nomádia parkban Tóth Csaba bemutatta a kovácsolás fortélyait, Vigántpetenden a közös ebédfőzésen kívül kenyeret is dagasztottak és sütöttek, állatokkal ismerkedtek meg, faragtak, túráztak, íjászkodtak és népi játékokat sajátítottak el, a Somló hegyi geotúrán bornibuszra is felülhettek a fiatalok Bogdán József jóvoltából. A veszprémi kiránduláson ellátogattak a Dubniczay Palotába, megnézték a Teguláriumot, a Magyar Építőipari Múzeum Téglagyűjteményét, saját díszítésű téglát is készítettek. Az ajkai csónakázótó szigetén vesszőfonás, csuhézás és mézeskalács-díszítés várta a gyerekeket. A szombathelyi Kalandváros helyett a rossz idő miatt az Ízeumot választották.

- A tizedik hagyományőrző gyermektábor rengeteg élménnyel ajándékozott meg mindnyájunkat. Programjainkat nagycsaládosok és a roma fiatalok egyaránt látogatták. Egyesületünk tagjai önkéntesen, társadalmi munkában segédkeztek a feladatok ellátásában - számolt be Somogyiné Németh Klára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!