Hírek

2016.12.30. 16:54

Ha szilveszteri buli, akkor virsli

Veszprém - Az év utolsó partiján, az éjféli himnusz éneklés után kezdődik az újabb nagy lakoma.

Piltman-Horváth Barbara

Nem ismerek olyan embert, aki ha a szilveszteri bulira készül, ne venne túrazsáknyi virslit. Bécsit, frankfurtit, juhbeleset, vagy akár chiliset választanak. A belépő a házibulikra is adott, nincs olyan, aki ne egy üveg pezsgővel toppanna be, hiába tudja, hogy az előtte érkezők sokasága ugyanígy járt el. A felhalmozódott italokat aztán az új év első perceiben Forma-1-es módon el lehet locsolni.

Az ismerőseim körében folytatott rögtönzött közvéleménykutatás során kiderült, általában két pezsgőt visznek a bulikba, az oka pedig igen egyszerű: Az olcsóbbat szemrebbenés nélkül el lehet locsolni az ünneplésben, senkinek nem fáj érte a szíve. A drágábbat pedig inkább meghagyják a koccintásra. Ha így sem akar fogyni, akkor gyümölcslevekkel még mindig fel lehet dobni, tapasztalatból mondom, egy kis eperlével nagyon finom, frissítő italt kapunk.

Virsliből rengeteg félét vásárolhatunk, és bár a Somló Hús Kft boltjában pontos adatot nem tudtak mondani, azt bizton állították, hogy az évi vásárolt mennyiség jelentős részét ebben az időszakban viszik el. - A legkelendőbb a juhbeles virsli, annak a legtöbb a hústartalma és roppanós a bőre - avatott be Horváthné Keller Bettina üzletvezető. - Hét-nyolcféle virslit árulunk, ideszámítva a debreceniket is.

Az üzletvezető szerint a második legnépszerűbb termék a bécsi virsli, majd a minőségi, fűszeres áruk következnek, például a frankfurti. - A felnőttek szívesen viszik a chilis virsliket is - mondta újdonságként a vezető.

Ebben a nagy kavalkádban azért vigyázzunk is, mit veszünk, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) nemrég tartott ellenőrzéséből kiderül, bár a laboratóriumi vizsgálaton mind a 21 vizsgált áru átment, a jelölésekkel akadtak problémák.

Több esetben volt eltérés a termékek gyártmánylapja és a címkén feltüntetett jelölések között, de az is hibának számított, ha a gyártó az ehető burkolatot nem tüntette fel sem az összetevők között, sem a gyártmánylapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!