Hírek

2017.04.28. 17:40

Gyerekek szállták meg a pápai repülőteret

PÁPA - C-17-es teherszállító repülőgép, Mi-24-es harci helikopter, őrkutyás bemutató, repülőtéri tűzoltó járművek, karbantartó gépek, (hatástalanított) honvédségi fegyverek - ezek vártak arra a közel félezer szerencsés óvodásra és iskolásra, akik részt vettek az MH Pápa Bázisrepülőtér látogatói napján.

Polgár Tibor

A légitámaszpont minden évben kétszer szervez ilyen eseményt, hogy ezáltal Pápa és környéke oktatási, nevelési intézményei előzetes regisztráció után látogatást tehessenek a katonai bázison, megismerkedhessenek az itteni munkával, mindennapokkal.

Gangler László ezredes, a reptér parancsnoka úgy fogalmazott, a honvédelem az egyik legfontosabb nemzeti ügy, és lényeges, hogy a fiatalok megismerjék a katonák munkáját. Mint mondta, a látogatói napoknak mindig hatalmas sikere van, nagyon kedvezőekk a visszajelzések.

Őrkutyás bemutató is színesítette a látogatói nap programját
Fotó: Polgár Tibor

- Arra törekszünk, hogy a vendégül látott gyermekek élményekkel gazdagodva térjenek haza, ezzel is egyfajta szimpátiát válthatunk ki a családokban, és így talán egy kicsit kevésbé lesz zavaró, ha egy-egy gyakorlat alkalmával hangosabbak vagyunk - jegyezte meg mosolyogva a repülőtér parancsnoka.

- Az MH Pápa Bázisrepülőtéren egymást érik a fejlesztések, új eszközök érkeznek, korszerű rendszerek állnak szolgálatba, új épületek emelkednek, régiek újulnak meg. Ha valaki úgy gondolja, szívesen része lenne ezeknek a folyamatoknak, a honvédelemnek, és kipróbálná magát katonaként, várjuk a jelentkezését - hangsúlyozta Gangler László.

Az ezredes a követkő napokra kitérve közölte: május 1. és 12. között Pápán hajtja végre az Európai Védelmi Ügynökség Fire Blade 2017 nevű helikopteres gyakorlatát a résztvevő nemzetközi állomány. A pápai reptéren, valamint a bakonyi gyakorló- és lőtereken osztrák, német, belga, szlovén, továbbá magyar helikopterek gyakorlatoznak majd, nappali és éjszakai repüléseket egyaránt végrehajtva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!