Hírek

2017.03.26. 17:45

Mindennapi lapunk - Örömmel látják Gannán a Naplót

Ganna - Szüleitől örökölte meg Nagy Ottó, Ganna polgármestere a szokást, miszerint minden reggelét a Napló átböngészésével kezdi. A békés, virágos környezetben fekvő település vezetője elmondta, mindig örömmel fedezik fel falujuk nevét az újságban.

Polgár Bettina

- Már a szüleimnek is járt a Napló, így gyermekkorom óta olvasom az újságot. Minden reggel háromnegyed hatkor ugat a kutya, amikor meghozzák a lapot. Ilyenkor kávét és teát főzök, majd behozom a Naplót, és elkezdem átböngészni - mesélte Nagy Ottó.

Nagy Ottó számára gyermekkora óta a Naplóval indul a reggel Fotó: Polgár Tibor

Elmondta, nála bevett szokás, hogy az utolsó oldaltól kezdi el olvasni az újságot, így először az időjárás-előrejelzéssel és a horoszkóppal indít, de a viccet sem hagyja ki soha. - Nagyon örülök, hogy a sportrovatba olyan kis csapatok is bekerülnek, mint a miénk. Emellett különösen szeretem a pápai oldalakat. Nemcsak annak örülök, hogy rendszeresen látom az újságban a járás többi faluját, a polgármester kollégákat, az ismerősöket és a barátokat, hanem jóleső érzés az is, amikor a Gannáról elszármazottak rögtön jeleznek nekem, ha találnak valamit a településünkről az újságban - hangsúlyozta a polgármester.

Megjegyezte, különösen kedves számukra, amikor viszontlátják a lap hasábjain a község rendezvényeit: többek között a hagyományos sváb disznótort, az ünnepi megemlékezéseket, a falunapot, a Gannai Asszonykórus sikereit, vagy éppen a nemzetiségi találkozót. Nagy Ottó elárulta, Pilter Lászlóné gannai lakos mindig kivágja a Naplóból a helyi vonatkozású cikkeket, így a hölgy a hosszú évek során tekintélyes archívumra tett szert.

Ganna polgármestere hozzáfűzte, véleménye szerint további pozitívum, hogy a Naplóban nincs túlhegyezve a politika.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!