Hírek

2016.10.26. 17:05

Fizessen a csillagász, ha tanítani akar?

Korábban beszámoltunk arról, hogy az úrkúti általános iskolában a helyi csillagászati klub befejezi a szakköri tevékenységét, mert az intézményvezető tájékoztatása alapján a foglalkozásokat a továbbiakban csak terembérleti díj fizetéséről szóló szerződéskötést követően tehetnék meg.

Penk Tímea

Az amatőr csillagászok azonban nem kívántak tagdíjat szedni, az ingyenes szakkörrel az úrkúti iskolásokat kívánták szolgálni.


Egyházi Andrea arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ örömmel vesz minden olyan kezdeményezést, amely a gyermekek látókörének szélesítéséhez, tudományok, illetve művészetek iránti érdeklődésük felkeltéséhez járul hozzá. A tankerület támogat minden olyan kezdeményezést, amely a gyermekek fejlődését szolgálja, hangsúlyozta Egyházi Andrea tankerületi igazgató.

Fotó: Úrkúti Csillagászati Klub

Az intézményvezető hatásköre és felelőssége eldönteni, hogy ki léphet be az intézmény területére, ott milyen feltételek mellett, milyen foglalkozásokat tarthat. Tehát az iskola infrastruktúráját az intézménnyel szerződésben álló jogi vagy természetes személy veheti igénybe. Erre vonatkozóan az intézményvezető és az érintett fél közötti megállapodás alapján szerződést kell kötni, amely a tankerület jóváhagyásával jöhet létre.


A Klik Pápai Tankerületének az igazgatója arra is felhívta a figyelmet, hogy a megállapodás lehetőséget ad az intézményi infrastruktúra térítésmentes használatára is. A tankerület minden olyan esetben jóváhagyja az intézményvezetői javaslatot, amennyiben az a kívánt jogi és szakmai szempontoknak megfelel.

Korábbi írásunk itt olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!