Hírek

2017.07.02. 14:51

Fergeteges falunap Farkasgyepűn

Jelentős fejlesztések elindulását jelentette be Takácsné Légrádi Edina a szombaton rendezett falunapon.

Penk Tímea

Az önkormányzat a Farkasgyepű Fejlődéséért Egyesület támogatásával falunapot rendezett július 1-jén. Délelőtt sport és ügyességi programok, délután kulturális és szórakoztató műsorok várták a vendégeket. A környékbeli településekről is sokan ellátogattak a rendezvényre.

Takácsné Légrádi Edina polgármester nagyszabású beruházásokat jelentett be a falunapon
Fotó: Pesthy Márton

- A gyerekek nagyon élvezték a buborékfocit, és a kerékpáros ügyességi versenyt is kiválóan teljesítették. A hagyományos nős-nőtlen futballmérkőzés az idén meglepetéssel zárult. A nőtlenek eddigi győzelme megdőlt: a mérkőzés ezúttal döntetlen eredményt hozott - számolt be Takácsné Légrádi Edina.

A polgármester örömmel jelentette be a falunapon, hogy két nagyszabású beruházás indulhat el közel százmillió forint értékben.

 

- A Petőfi utca csapadékvízelvezető-árkainak rendbetétele mellett közös turisztikai fejlesztésbe kezdhetünk Bakonyjákóval. Felújítjuk az iskolamúzeumot, a vele szembeni parkolót, a rézsűt sziklakertté alakítjuk, ezzel virágosítási célokat is megvalósítunk, a régi hivatalban interaktív vadászati múzeumot létesítünk - sorolta Takácsné Légrádi Edina. Hozzátette, tavaly a Farkasgyepű Fejlődéséért Egyesület sikeres pályázatának köszönhetően megújult a focipálya, és mellette a játszótér bővítése is folyamatban van, jövőre további játékokat kívánnak telepíteni, de a járdák és a ravatalozó felújítását is tervezik.

Fotó: Penk Tímea

A polgármester lapunknak elmondta, hogy még négyszázan sem élnek a faluban, de több mint harminc gyermek 14 éven aluli, akikre fokozottan odafigyelnek az idősebb korosztály mellett. A falunapon légvár, bohóc, csillámtetoválás és íjászat is várta a vendégeket. Felléptek a városlődi nemzetiségi óvoda és iskola diákjai, valamint a farkasgyepűi Gyöngyvirág Tánccsoport. Elsöprő sikert aratott Korda György és Balázs Klári koncertje. Ugyancsak elismerés övezte a Batucada Band Brazil dobshowját és az Orfeum Operett Musical Társulat előadását. Este babgulyást szolgáltak fel a vendégeknek, majd az Extazys együttes zenélt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!