Hírek

2015.10.08. 20:22

Felgyújtotta magát egy várpalotai férfi: válságos állapotban van (frissítve)

Várpalota - Felgyújtotta magát a hajléktalan 48 éves János a minap a várpalotai várnál, aztán vélhetően fájdalmában égő ruházattal futkosott a parkban. Pénteken válságos állapotban volt.

Kovács Erika

– Miután lángra kapott a ruházata vélhetően fájdalmában rohangált a parkban - mondták a helyszínen a hajléktalanok. Utaltak arra is, hogy a férfi önszántából locsolt magára benzint, amit aztán meggyújtott, ők úgy tudják, egy nő miatt tette.

– Riasztották a megyei mentőszolgálatot szerdán este egy középkorú férfihoz – közölte röviddel az eset után Csermák József megyei mentésvezető. Mint akkor elmondta, a helyi rohammentő életveszélyes égési sérülésekkel szállította férfit a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba. Oláh Attila, a kórház orvos-igazgatója pénteken érdeklődésünkre azt mondta, életveszélyes, válságos állapotban van a férfi, testfelületének 80 százaléka megégett.

– Nagyon sajnáljuk, hogy ez történt Jánossal, aki leöntötte magát benzinnel, aztán meggyújtotta a ruháját– mondták a hajléktalanok, köztük Lengyel István és Rupp Géza a várpalotai várnál levő parkban pénteken. A férfiak állították, ők úgy tudják, hogy egy nő miatt tette ezt a borzalmat saját magával barátjuk, mert tudomásuk szerint a nő elhagyta, vagy el akarta hagyni a férfit, pedig a minap még békében, kézen fogva sétálgattak a környéken. Beszéltek a parkban levő hajléktalanok arról is, hogy János jó kedvűnek látszott, munkája is volt, úgy látszott, a körülményekhez képest rendben van az élete. Közölték, a férfi régóra hajléktalan, napközben itt szokott lenni a parknál, gyakran a párjával együtt, éjszakára viszont behúzódik a hajléktalan szállóra, ahol a nő is lakott. Ők úgy tudják, már többször volt a férfi egészségi problémája miatt gyógykezelésen egy megyei intézményben. Aztán megtudjuk tőlük, hogy Csocsó becenevű férfi saját kabátját borította Jánosra, hogy eloltsa a lángokat, de János pillanatok alatt hatalmas lánggal égett.

Lengyel István és Rupp Géza a parkban azt mondták, nagyon sajnálják barátjukat Fotó: a szerző

-Akkor is segítettem volna, ha ne ismerem. Ő a barátom – közölte könnyezve Sárközi István, azaz Csocsó, akit édesanyja lakásán találtunk meg, ahol él. Mint mondta, saját kabátjával takarta le az égő férfit, miközben az ő keze is megégett, jól lehetett rajta látni még pénteken is az égés nyomait, a bőre hólyagos, gyulladt volt. Elmondta, egyszer csak arra lett figyelmes, hogy a férfi lángoló ruházattal futkos a parkban, aztán lerogyott, lehetséges a fájdalomtól, percek múlva jöttek a mentők és elvitték. István reméli, meggyógyul a barátja.

Sárközi István megégett kezét mutatja, aki akkor sebesült mg, amikor az ég férfire rádobta kabátját

A városban sokan tudnak arról, hogy mi történt a minap, azt mondták, megdöbbentek emiatt. Egy fiatalember neve mellőzésével közölte, látta az esetet, amikor a parknál autózott, és máig nem tud napirendre térni a látottak felett, mert borzalmas volt az égő ember. Úgy tudjuk János párját, nagyon megviselték a történtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!