Hírek

2016.12.05. 07:37

Életveszély: lássunk is, ne csak nézzünk!

Sokan az autójuk szélvédőjére fagyott jég letakarításával kezdték a napot hétfőn reggel, erről győződtünk meg Veszprémben. Azt is láttuk, ezt nem mindenki tette meg.

Kovács Erika

Kalmár Cecília egy veszprémi lakótelepen, miközben javában takarította szélvédőjét a fagytól, kérdésünkre azt mondta, a mínuszokban először beindítja az autót, közben indítja a fűtést is úgy, hogy a meleg levegő a szélvédőre is menjen. Ezzel az ablakok is megtisztulnak a jégtől, és az autó is melegszik. Közben jégkaparóval körbetisztítja az ablakokat, ami mindössze néhány percet vesz igénybe. - Enélkül soha nem indul el, mondja a fiatal nő, mert azt nagyon balesetveszélyesnek tartja, ha a szélvédőn csak egy kis felületen lehet kilátni.

Kalmár Cecília is jégkaparással kezdte a napot
Fotó: Kovács Erika

Bakler Zoltán rendőr őrnagy, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezető-helyettese érdeklődésünkre arról beszélt, hogy télen a megváltozott látási és útviszonyokat figyelembe kell venni! Ebben az időszakban különösen fontos, hogy kifogástalan legyen a járművek világító berendezése, amit indulás előtt ellenőrizni kell.  Az ablaktörlő lapátokat, amennyiben szükséges, cseréljük ki, az ablakmosó tartályokat a megfelelő folyadékkal töltsük fel.

A balesetveszély elkerülése érdekében csak úgy induljunk útnak, ha tökéletesen kilátunk az autóból!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!