Hírek

2016.05.31. 17:40

Csúcsforgalom megyénk lőterein

Veszprém - Tüzérségi lövészet, harcászati foglalkozások és repülőgépes teherdobások. Júniusban is nagy lesz a katonai forgalom megyénk lőterein.

Szabó Péter Dániel

Az MH Bakony Harckiképző Központ tájékoztatása szerint a Várpalota felett található csörlőházi lőtéren a hé-ten még tüzérségi lövészetet tartanak, ezért június 1-jén és 2-án biztonsági okokból még várható a katonai területet átszelő Tési út időszakos le-zárása.

A lövészet után sem lesz azonban megállás Várpalota környékén. Június 6-10. és 13-17. között tűzszerészek dolgoznak majd a lőtéren, azaz nagy zajjal járó robbantásokra számíthatnak a térségben élők. Június 20-24. között éleslövészettel egybekötött harcászati foglalkozásokat tartanak, a hónap végén pedig ismét nagy zajjal járó nemzetközi katonai gyakorlat indul a csörlőházi lőtéren.

A gyakorlatok miatt a lőterek környékén gyakrabban tűnnek fel júniusban katonai járművek Fotó: Szabó Péter Dániel

Hajmáskér és Öskü környékén a hónap során több alkalommal várható tűzszerészeti tevékenység, de az igazán nagy zajjal járó robban-tásokra és katonai járművek megnövekedett forgalmára június 20-22. között lehet számítani, hiszen egy nemzetközi tanfolyam hallgatói vesznek részt robbantási foglalkozásokon.

A nagy zajjal járó nemzetközi gyakorlat június végétől ezt a térséget is érinti, csakúgy, mint a Veszprém és Gyulafirátót között található újmajori gyakorló- és lőteret. Utóbbi helyszínen júniusban pilóta nélküli repülőgépek reptetésére, valamint teherdobások gyakorlására lehet számítani, amelyek során - várhatóan június 28-án és 29-én - nagy zajjal repülnek majd gépek Veszprém közvetlen közelében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!