Hírek

2015.05.24. 13:28

Családi ház gyulladt ki Inotán (frissítve)

Egy tetőtér beépítéses családi házban keletkezett tűz Inotán, a Dózsa György utcában, vasárnap délután.

Kovács Erika

A helyszínre a pétfürdői és balatonfűzfői tűzoltók vonultak két gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval, valamint riasztották a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is. A tűzoltók a felderítés során három darab propán-bután gázpalackot épségben kivittek az épületből. Az eset kapcsán személyi sérülés nem történt. A tűz oltása jelenleg is folyamatban van.

- Tévét néztem, amikor elment az áram, aztán kinyitottam a dohányzó szoba ajtaját, ahonnan hatalmas lángok csaptak szemközt – ezt mondta vasárnap délután Szabó Gyula, Irénke öccse, aki szintén  a házban él, és egyedül volt, amikor meggyulladt az épület. Gyula az ablakon át menekült ki a házból.

Fotó: Kovács Erika

A Dózsa György utcai épületben összesen öten laknak, az asszony lánya, veje és unokája. Azt mondják, bár az épület nagy része kiégett, szerencsére van hova menniük.

- Egyszer már átéltem ezt a borzalmat 2000-ben – zokogott az üszkös romok között Irénke, hozzátéve: akkor a férjem ránk gyújtotta a házat, de szerencsére sikerült kimenekülnünk.   Ma, vasárnap délután pedig éppen ebédet vittem valakinek a közelben, amikor egy utcával feljebb láttam a hatalmas lángokat. Földbe gyökerezett a lábam, azt hittem, ez csak egy rémálom – mondta ijedten az asszony.

- Összesen két óra alatt tizenöt tűzoltó eloltotta a tüzet – közölte  a helyszínen Miskey Tamás tűzoltóparancsnok, aki a kárt nyolc millió forintra becsülte. A családnak nem volt biztosítása, éppen a közelmúltban szüntették meg anyagi okok miatt a kötvényüket.

Katona Csaba Várpalota alpolgármestere a hír hallatán azonnal a  helyszínre sietett, ott tájékozódott a történtekről, miután lapunknak elmondta, kedden gyorssegélyt adnak a családnak, és felajánlották nekik a lakhatási lehetőséget is, amit nagy köszönettel fogadtak, de azt mondták neki, erre nincs szükségük. A napokban az önkormányzattól statikust küldenek, aki a ház tetőterében levő gerendákat átvizsgálja. Az önkormányzat mindenben, többek között a törmelék elszállításában is segít majd a családnak.

Címkék#Inota#tűz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!