Hírek

2015.10.10. 10:00

Célozz a tökre! Tökös napot tartottak Magyarpolányban

Magyarpolány - A község művészeti iskolája és az önkormányzat Tök Napja programot szervezett szombaton a tájházban.

Penk Tímea

Délelőtt főzőversennyel, káposzta savanyítással várták a vendégeket, illetve a gyerekek töklámpást készítettek. Célozz tökre! címmel íjászversenyt tartottak.

Délután egy órakor zsűrizik az ételeket és a süteményeket, majd megkínálják a rendezvény vendégeit. Délután 3 órakor a Csalóka Péter című meseszínház zárja a programot.

Paksi Ábel nyerte a tökfaragó versenyt, amelyet a község művészeti iskolája és az önkormányzat közösen szervezett. Az első Tök napot hét évvel ezelőtt rendezték a faluban. A program elsődleges célja, hogy a település lakói és a helyi iskolába járó gyerekek és családjaik együtt legyenek és jól érezzék magukat. A főző- és süteményverseny mellett légpuskalövészettel és íjászversennyel várták a vendégeket, az asszonyok káposztát savanyítottak, a gyerekek pedig tököt faragtak. A kilenc éves Paksi Ábel egy vonatot készített, amellyel első helyezést ért el.

Katona Szandra csömöszli a káposztát

A községben már hagyománya van a káposzta savanyításának - számolt be Kauker László. Az önkormányzat támogatásával háromszáz kilogramm káposztát vásároltak, meggyalulták, csömöszölték és savanyították. Szilveszterkor főznek a káposztából, és vendégül látják a falu lakóit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!