Hírek

2017.08.14. 19:15

Búcsúztatják a nyarat Csopakon

CSOPAK Méltóképpen fejeződnek be a nyári rendezvények a településen. A már hagyományos Csopak Napok a Fürdő utcai parkolóban lesznek.

Szendi Péter

Négy napon keresztül érdemes lesz a tóparti településre látogatni. A Csopak Napok szervezői most is változatos műsorokat állítottak össze, minden egyes korosztály megtalálja a kedvére való rendezvényt. A programsorozat augusztus 17-én, csütörtökön este negyed nyolckor kezdődik a megnyitóval, tudtuk meg Kónyáné Orovecz Aliz kulturális szervezőtől.

- Az ünnepélyes megnyitó után a Csopak Táncművészeti Egyesület lép fel, gyanítom, hogy most sem marad el a táncház, ismét bevonják a közönséget. Mindez arra is jó lesz, hogy a Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar koncertjére megalapozzák a jó hangulatot. Másnap egy interaktív mesés előadás lesz, Muslinica Ica mustot készít címmel. A rendezvény meseszerűen mutatja be, hogyan történik a szüret, milyen rovarok élnek a szőlőben és a pincékben. Ezen a gyerekek és a felnőttek is jól érzik majd magukat. A péntek a Firkin zenekar koncertjével ér végett.

Marót Viki és a Nova kultúrzenekar is fellép Fotó: Wikipedia

Persze a szervezők igyekeztek azon lenni, hogy a vendégek hétvégén is jól érezzék magukat. A Kaláka együttes koncertje után a lengyel testvértelepülés, a Ziemia Myślenicka Táncegyüttese lép fel. Vasárnap az ünnepi szentmise a Szent István király katolikus templomban lesz. Este fél héttől a Városok Falvak Szövetség tagtelepüléseinek néptáncbemutatóját tartják, őket Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara követi, majd Ambrus Tibor polgármester ünnepi köszöntője után a Rulett együttes zenél. A négynapos rendezvénysorozat látványos tűzijátékkal ér véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!