Hírek

2015.06.12. 17:40

Bringázz a nyárba biztonságban!

Veszprém - A biztonságos közlekedés jegyében első alkalommal rendezték meg a Bringázz a Nyárba! elnevezésű kerékpáros napot.

Heffler Péter

A Veszprémi Baleset-megelőzési Bizottság a Magyar Kerékpárosklub Veszprémi Területi Szervezetével együtt pénteken tartotta veszprémi általános iskolák bevonásával a Bringázz a Nyárba! elnevezésű kerékpáros napot. Az először megrendezett program a biztonságos és szabályos közlekedésre hívja fel a figyelmet, melynek jegyében minden kisdiák biciklijét átvizsgálták.

– Biztos sok gyermek ül fel nyáron kerékpárra, ezért tartottuk fontosnak, hogy felhívjuk a figyelmet a biztonságos közlekedésre – mondta Adamovics László rendőrszázados, a Veszprémi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetője, aki hozzátette, hogy az átvizsgált biciklik kis tulajdonosainak egy-egy papírlapot adtak, így hívták fel a szülők figyelmét a kerékpár esetleges hiányosságaira. Pénteken kétszer, egy KRESZ, valamint egy műszaki-biztonsági oktatást, és átvizsgálást követően előbb a Rózsa utca-Lóczy Lajos utca-Ady Endre utca-Rózsa utca, majd délután aaz Aradi Vértanúk utca-Haszkovó utca- Stromfeld Aurél utca-Halle utca -Munkácsy utca-Haszkovó utca-Március 15. utca-Görgey Artúr utca útvonalon tettek egy kört a diákok rendőri felvezetéssel.

– A nyár nálam különösen a biciklizésről szól – mondta Pozsgai Zalán. – A szokásos Balaton-kerülés mellett versenyszerűen is kerékpározok. Így kétnaponta járok át Pétfürdőre edzésre, szintén biciklivel – tette még hozzá Zalán. Kozma Norbert is áttekeri majd a nyarat, hiszen nemrég kerekezik ő is versenyszerűen. – Még csak három hete kezdtem, de napi húsz kilométert mindig letekerek. A versenyzés mellett a kikapcsolódásban is fontos számomra, mivel tervezem, hogy körbebicajozom a Balatont - árulta el Kozma Norbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!