Hírek

2017.01.21. 12:42

Borzalmas állatkínzás Szentkirályszabadján!

Élet és halál között van egy vizslakeverék, akihez ismeretlen bejelentő pénteken este hívta ki a rendőrséget, ők pedig az állatmentőket.

Kovács Erika

A szörnyűségről a közösségi oldalról értesültünk, amit Farkas Zsuzsa, a veszprémi Vackoló Állatvédő Egyesület vezetője megerősített. A hír szerint „pénteken este foglalt le a rendőrség egy vizsla keverék kutyát, akinek " gazdája" végignézte, hogy a kutya étlen-szomjan megfagy a lánc végén. A helyszínre kiérkező állatorvos megerősítette a sajnálatos tényeket, így az intézkedő hatóság azonnal gondjainkra bízta a szerencsétlen, félholt kutyát.

A tulajdonost magukkal vitték, mivel korábban már baltával bántalmazta kutyáját. Sokkoló az eset, és belegondolni is szörnyű, mit élt át ez a kiszolgáltatott állat, mire ilyen állapotba került. Folyamatosan meleg infúziót, gyógyszereket kap, és természetesen mindent megteszünk érte, de igen rosszak a kilátások", derült ki a megrázó esetről.

Megkerestük Gyarmati Katalint Szentkirályszabadja polgármesterét, aki elmondta, pénteken délelőtt az eset kapcsán egy illető bement az önkormányzathoz, aki jelezte azt, hogy kedd óta nem látja a szomszédját, nem lát füstöt a kéményében, és aggódik az udvaron levő kutyáért is. A polgármester azonnal érdeklődött az illető felől a családgondozónál, aki szintén azt mondta, hogy nem látta a férfit.

A hivatal egy másik dolgozója viszont kiderítette, a boltban csütörtökön látták. A polgármester a helyszínre küldte a műszaki vezetőt és az ebédet hordó nőt, de nem tudtak bemenni a házba, és a szomszéd sem volt otthon. A polgármesternek arról nem volt tudomása, hogy az illető korábban bántalmazta a kutyáját.

Élet és halál között van a kutya Fotó: Állatmentők

Kovács Zsolt műszaki vezető kérdésünkre közölte, délután visszament a helyszínre, a kutyát sovány, rossz állapotban találta, azonnal kérte a gazdáját, adjon ételt, italt az állatnak. A műszaki vezető hozzátette, munkaidő után volt, nem tudott többet tenni már. A kérdésre, hogy miért nem szólt a jegyzőnek, illetve a rendőrségnek, nem válaszolt. Azt mondta még, az ebédet hordó nő felvette a kapcsolatot az állatvédőkkel.

Farkas Zsuzsa szombaton megkeresésünkre kiemelte, nekik dél körül szólt az ebédet hordó asszony, akinek jelezték, azonnal tegyenek rendőrségi feljelentést, mert enélkül az állatmentők nem tudnak intézkedni. Az állatmentőknek a rendőrség szólt pénteken este hat óra körül, akik már a helyszínen voltak ismeretlen bejelentésre, és akkor már az állatorvost várták.

Az állatmentők azután vitték el  a szerencsétlen állatot, akit jelenleg is állatorvosok, állatmentők próbálnak megmenteni, és a kutya élet-halál között van.

Az ügyben megkerestük a rendőrséget, Kucsera Katalin megyei rendőrségi sajtóreferens közölte, hogy a kérdezett eseménnyel kapcsolatban a Veszprémi Rendőrkapitányságon állatkínzás gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A folyamatban lévő ügyre tekintettel további információt nem tudnak adni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!