Hírek

2017.03.28. 16:27

A "Boldogság iskolájában" a gyerekek széttárt karral megölelték az egész világot

Veszprém– A boldogság világnapja alkalmából ezer gyerek énekelt együtt Bagdi Bellával és zenekarával a Március 15. úti sportcsarnokban.

Balla Emőke

A Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogságóra programja márciusban országos gyermekkoncert-sorozatot szervez a 20-i világnap alkalmából. Tizenegy településen 10 ezer gyerek énekelt együtt a szervezővel, Bagdi Bella énekessel, a Jobb Veled a Világ Alapítvány elnökével. A megyeszékhely is az egyik  helyszín volt, többek között azért, mert veszprémi az ország első „Boldog iskolája”: a címet tavaly áprilisban nyerte el a Veszprémi Báthory István Általános Iskola és Köznevelési Típusú Sportiskola. A keddi rendezvényen több veszprémi és vidéki általános iskola diákja, valamint óvodások  vettek részt, hogy a világba kiáltsák boldogságukat, örömüket.

A koncert célja, hogy a boldogság életünkre, egészségünkre gyakorolt hatására felhívja a figyelmet, a zene segítségével adja tovább a boldogság üzenetét. Óvodások, alsó és felső tagozatosok az énekessel együtt dalolták: „Én egy pozitív gyerek vagyok, bármikor bármire képes vagyok.”

Fotó: Penovác Károly

– Ha boldog vagy, tapsolj, dobbants nagyot, nyújtózkodj magasra, kiáltsd azt, hogy „szép napot!” és „szeretlek” – köszöntötte a koncert elején Bagdi Bella a gyerekeket, majd együtt el is énekelték a dalt. „Szép nap. Ölelj most át engem, szép nap”. A személyiségfejlesztő tréner, előadó, író és énekes azt mondta: az éneklés boldoggá tesz. Az éneklés megszünteti a félelmet, ezért érdemes gyakran énekelni, akkor is, ha például félünk vagy izgulunk valamiért.

Fotó: Penovác Károly

Az énekversenyt a zenekar döntése alapján az előadóval szemben a gyerekek nyerték. Válaszolgatós dal volt, egy sort az előadó, egyet a gyerekek énekeltek, a számokra rímelve: egy – minden lehetséges, három – valóra váltom álmom, négy –  bármire képes vagyok én, hét – az élet szép, nyolc –   napról napra jobb vagyok, tíz – minden út előre visz. A fiatalok lelkesen énekeltek, tapsoltak, dobbantottak, kiáltottak, ahogyan az énekes kérte tőlük. A tavasz beköszöntével elénekelték a Tavaszi szél vizet áraszt című ismert népdalt is.

Fotó: Penovác Károly

A koncert végén a gyerekek két olyan számot adtak elő, amit előzőleg az iskolában már megtanultak: a „Ma rám talál a boldogság” és az alapítvány mottójául választott „Jobb veled a világ” című dalokat. Bagdi Bella egy ritmust is megtanított a kicsiknek. Az ismert énekeket a gyerekek még nagyobb odaadással, örömmel, lendülettel, elevenebben énekelték.

Végül három selfie készült: a fotókon a fiatalok szívecskét formáztak, széttárt karral megölelték az egész világot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!