Hírek

2015.10.09. 15:34

Baleset Városlődnél - elhagyta a baleset helyszínét az ámokfutó (frissített)

Városlőd - Egy súlyos és négy könnyű sérültje van annak a balesetnek, ami pénteken délután történt Városlődnél a 8-as úton - közölte Bóna Balázs megyei mentésvezető.

Kovács Erika

Fotó: a szerző

- Jöttünk, mi öten Ajka irányából a 8-as úton, a belső sávban, egy autósor után haladva, mert a szélsőben kamionok közlekedtek - mondta egy fiatalember a helyszínen, aki a kisterehautóban ült. A velünk szemben levő sávban, amit záróvonal választott el tőlünk, egyszer csak hatalmas sebességgel érkezett egy szürke Audi, aminek a rendszámát sajnos nem láttuk, mert annyira hirtelen történt az ütközés. A férfiak elmondták továbbá, előttük haladt egy autó, az még el tudta rántani a kormányt a nagy sebességgel érkező autó elől, illetve még el tudott menekülni az Audi elől, de ők már nem. Hirtelen balra rántották a kormányt, ekkor ütköztek neki egy kis furgonnak. A kisteherautó oldalára borult, a furgon pedig az árokba csapódott. - Az oldalára fordult teherautóból alig tudtunk kimászni - mondta ijedten az öt fiatalember, akik egyben megkönnyebbültek, mert kisebb zúzódással megúszták az ütközést.

Elmondták, Vas megyéből munkából tartottak hazafelé Veszprém megye több településére. Járművük platójáról az útra zuhant minden. Mélyen felháborodtak amiatt, hogy az Audi elhagyta a helyszínt, noha ő okozta a balesetet. Arról nincs értersülésünk, hogy a rendrőségnek sikerült-e utolérnie az ámokfutót. A baleset helyszínére Ajkáról három mentőautó, Balatonfüredről egy mentőorvosi kocsi érkezett.  A helyszínelés teljes útzár mellett történt,  több kilométeres kocsisor torlódott fel az úton. Az autósok Városlődön át tudtak kerülni.

19:05 Ismét járható a 8-as számú főút

A baleseti helyszínelés véget ért. A baleset körülményeit az Ajkai Rendőrkapitányság vizsgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!