Hírek

2017.02.28. 20:30

Megújított kapcsolat

Balatonakarattya - Együttműködési megállapodást írt alá a Balatonakarattyai Fürdőtelep Egyesület és a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ a napokban.

Marton Attila

A Honvéd Üdülőben tartott eseményen elhangzott: a századelőn megalakult egyesület bölcsőjének tekinti az aláírás helyszínét, így az együttműködéssel közel egy évszázados kapcsolat válik ismét elevenné.

Thury Attila és Piros Ottó a dokumentum aláírása után Fotó: Singer Éva

Éppen száz éve, 1917-ben vásárolta meg a Székesfővárosi Alkalmazottak Segítő Alap a Fővárosi Üdülőhely 45 hektáros területét. - Az üdülő létrejötte tette lehetővé az akarattyai parcellázásokat, majd 1928-ban létrejött a Balatonakarattyai Fürdőtelep Egyesület - emelte ki az együttműködési megállapodás aláírásán az egyesület múltjáról szólva Ránky Emőke ügyvezető alelnök. Az a fővárosi tisztviselő, aki telket vásárolt Akarattyán, be kellett lépjen az egyesületbe, amely közigazgatási feladatokat látott el a fejlesztés és a fenntartás területén, gyakorlatilag irányította a fürdőtelepet. 1948-ban megszüntették az egyesületet, azonban 1989-ben egy lelkes társaság újraindította. A civil szerveződés jelenleg 280 fős tagsággal büszkélkedhet, tette hozzá az ügyvezető alelnök.

A Honvéd Üdülőhöz több évtizedes szállal kötődő egyesület most együttműködési megállapodásban fűzte szorosabbra kapcsolatát a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központtal. Ennek keretében közös rendezvényeket terveznek, és részt vesznek egymás programjain. Az okiratot Piros Ottó ezredes, az MH RKKK parancsnoka, valamint Thury Attila, az egyesület alelnöke látta el kézjegyével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!