Hírek

2016.05.05. 06:18

Angolból érettségiznek

Balatonfüred - Az angol nyelvvel folytatódik csütörtökön az idei érettségi.

Balla Emőke

A középszinten érettségizők 180 percet kapnak a feladatsorok megoldására. Az írásbeli négy részből áll: középszinten 60 perc jut az olvasott szöveg értésére, 30-30 a nyelvhelyességre és a hallott szöveg értésére, 60 perc pedig az íráskészségre. Az emelt szintű írásbeli vizsga 240 perces. A vizsgán ugyanazok a részek szerepelnek, ugyanabban a sorrendben, mint a középszintű érettségin, de a feladatok megoldására fordítható időtartam sorrendben 70, 50, 30, illetve 90 perc. A középszintű vizsga feladatai az alapfokú (A2-B1-es szintű), az emelt szintűé pedig középfokú (B2-es szintű) nyelvvizsga szintjének felelnek meg.

A szaktanárok szerint az érettségizők többségének az íráskészséget tesztelő feladatok megoldása, valamint a hallott szöveg értése megy a legnehezebben.

A balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium és Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi Szakközépiskolában a három osztályban összesen 84-en érettségiznek. Angol nyelvből emelt szinten 22-en, középszinten 63-an vizsgáznak, tizedik és tizenegyedik osztályosok előre hozott érettségit tesznek, 12-en. Duna Katalin igazgató elmondta: a legtöbb diáknak megvan a nyelvvizsgája, sokaknak felsőfokú, többen tanulnak tovább külföldi egyetemeken. A végzősök az idei érettségit könnyűnek és kiegyensúlyozottnak találták, a matematika és a történelem érettségit is könnyen megoldották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!