Hírek

2017.02.03. 13:57

A pincefeltörőket kiflilopás miatt fogták el

Somlóvásárhely – Pékárut lopott két huszonéves fiatalember több ezer forint értékben egy kisboltból, de a rendőrök még aznap elfogták őket.

Penk Tímea

A nyomozás során az is kiderült, hogy korábban pincéket törtek fel a Somlón.

Néhány nappal ezelőtt a kisbolt tulajdonosa értesítette a rendőrséget, hogy az üzlethez tartozó tárolóból több ezer forint értékben vittek el pékárut úgy, hogy az ajtóról a lakatot letörték.

Vers János címzetes rendőr főtörzszászlós és Nagy Sándor címzetes rendőr zászlós körzeti megbízottak a helyszínen adatgyűjtést végeztek, és rövid időn belül azonosították  a gyanúba keveredett személyeket. A házkutatás során a rendőrök megtalálták az eltulajdonított pékáru egy részét és a műanyag rekeszt, amit még aznap visszajuttattak a tulajdonosnak.

Fotó: Devecseri Rendőrőrs

A Devecseri Rendőrőrsre előállított 25 éves és 20 éves férfi elismerte a lopást.

A rendőrőrs bűnügyi csoportjának a nyomozója, Farkas Balázs címzetes rendőr zászlós lapunknak elmondta, a nyomozás során kiderült, hogy az elkövetők tavaly ősszel több pincét is feltörtek Somlón. Több mint háromezer pince található a hegyen, de csak a tíz százalékuk lakott.

A pincefeltöréseket a rendőrség és a polgárőrség felvilágosító tevékenységgel és közös szolgálattal igyekszik megelőzni. Sokszor a tulajdonos is csak később értesül a betörésről.

Fotó: Devecseri Rendőrőrs

A két férfival szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Ajkai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!