A megyében dolgozó védőnőket díjazták a hivatás ünnepnapja alkalmából a Csolnoky Ferenc Kórházban

2017. június 17., 06:30 szerző: Marton Attila fotós: Penovác Károly
komment
A védőnők napját 2009 óta rendezik meg Veszprém megyében, az elismerések átadása mellett szakmai program is kíséri az ünnepséget.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Idén egy védőnőknek kiírt pályázat két megyei nyertese, Maurer Tamásné és Szalayné Halász Orsolya tartott előadást.

A Veszprém Megyei Önkormányzat elismerő oklevelét Bolláné Sarmon Adrienn pápai területi védőnő, a Veszprém Megyei Kormányhivatal oklevelét Bisi Olga tapolcai járási vezető védőnő, míg Veszprém város elismerő oklevelét Réfi Rita iskolavédőnő vehette át. Szakmai elismerést hat területi védőnő érdemelt ki: Földing Gabriella (Pápateszér), Kissné Fuksz Erzsébet (Sümeg), Komárominé Polgár Judit (Balatonfüred), Sághi Istvánné (Nagyalásony), Siklósiné Gyopáros Adrienn (Veszprém) és Vérné Weiner Judit (Herend).

Az ünnepségen köszöntötték az 50, 60 és 65 éve végzett védőnőket is, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma elismerésével kitüntetett védőnőket, így Borbélyné Horváth Anikót, Petrovics Ilonát, Pradaricsné Kántás Máriát és Vinczéné Szamosvári Veronikát.

A védőnői hivatás elismeréseként 2008-ban nyilvánították június 13-át a védőnők napjává, ugyanis ezen a napon alakult meg 1915-ben az anya és csecsemővédelem szervezésére az Országos Stefánia Szövetség.

Marton Attila

2017. június 17., 06:30 szerző: Marton Attila fotós: Penovác Károly

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...