Hírek

2016.10.26. 18:44

81 éves nénit raboltak ki kétszáz forintért

Két hajmáskéri férfi idős nőket rabolt ki, amiért jogerősen összesen 10 évet kaptak.

Mátételki András

Az elsőrendű vádlott, a 26 éves F. András már korábban is volt börtönben rablásért. Társát, a 33 éves B. Norbertet ittas vezetésért vonták felelősségre. Tavalyelőtt, október 12-én késő délelőtt érkeztek a másodrendű vádlott kocsijával Veszprémbe, ahol idős emberektől vették el a pénzüket. A Szigeti utcában láttak meg egy lassan, bottal közlekedő nénit, akinek a háta mögé lopózott F. András, majd a 81 éves asszony válláról letépte a táskáját. Zsákmányuk csupán 200 forint volt. Nyilván kevesellték a pénzt, ezért fél órán belül már az Egyetem utcában figyeltek meg egy asszonyt. Megvárták, míg a pénzkiadó automatából felvesz bizonyos összeget. Az elsőrendű vádlott a korábbi módszerével rontott rá az asszonyra: hátulról megragadta a táskát, csakhogy a sértett ellenállt, majd dulakodás közben földre esett. A rabló bevágódott társa VW Jettájába, s elhajtottak a helyszínről. Ez alkalommal 105 ezer forinttal és egy mobiltelefonnal lettek gazdagabbak.

A büntetőeljárás a Veszprémi Törvényszéken fejeződött be, ahol rablás és kifosztás miatt is elítélték a tetteseket: F. Andrásnak hat évet, a bűnsegéd B. Norbertnek pedig négy évet kell börtönben töltenie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!