Hírek

2016.12.23. 08:49

Tele a hócipőd a szeretet ünnepe szlogennel? - Szakértőnk szerint ez teljesen normális

Veszprém - Túldimenzionáljuk a karácsonyt, óriási felhajtás övezi az ünnepet, és emiatt a jelentősége is hihetetlenül megnőtt. Főleg anyagi értelemben. A lelki megnyugvás, belső béke pedig eltűnik – Kardos Klára klinikai szakpszichológus véleménye a karácsonyról. Vigyázat, nagyon őszinte!

Forgács Ádám

- Az utóbbi évtizedekben a karácsony a vásárlásról szólt. Pedig igazán a  befelé fordulás, az önmagunkba nézés, lelassulás, megnyugvás lenne a célja az adventi időszakbak. Ehelyett egy mókuskerékbe kerülnek nagyon sokan, belemennek ésszerűtlen hitelekbe, kedvezőnek tűnő ajánlatokba, össze-vissza vesznek minden ésszerűtlen dolgot. Természetesen ez az üzlet bizonyos emberek számára nagy nyereséget jelent – mondta a szakember.

Kardos Klára úgy látja, a kényszeres vásárlás egyik legnagyobb kiváltója a média. A média által kreált reklámok, és a médián kívül is bombáznak minket különböző ajánlatokkal, lehetőségekkel. Ennek hatására sokan érzik azt, ha nem adhatják meg ezeket a dolgokat a szeretteiknek, hozzátartozójuknak, akkor valami módon háttérbe szorultnak, szerencsétlennek érzik magukat, ez egy nagyon rossz érzéssel tölti el őket.

-  A karácsony a szeretet ünnepének kellene lennie. A tizenéveseknek visz ont tele van a hócipője ezzel a ,,szeretet ünnepe” szlogennel, gondolattal. Ők az a korosztály akik nagyon kritikusak és azt gondolják, hogy a szeretet naponta kellene, hogy megnyilvánuljon. A másikkal való törődés jelenti az igaz szeretet. Ezzel szemben a karácsony most a tülekedés, a trágár beszéd, a verekedés a parkolóhelyekért, egymást taszigálása a sorbaálláskor. Ennek semmi köze nincs a karácsony szelleméhez – összegezte Kardos Klára.

A szakember szerint a normális hozzáállás az lenne, ha egész évben tiszteletet, szeretet, megértést tanúsítanánk egymás iránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!