Hírek

2016.11.28. 16:58

Jógázik és Chopint hallgat a rendőrség logisztikusa

Huszonnyolc év után a civil életből kerültem a rendőrséghez, ahol eleinte nem volt egyszerű megszokni egy egészen más környezetet, utalt a kezdetekre Boda Zsuzsanna, aki a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság műszaki osztálya főelőadója, és nemrég a Hónap embere elismerésben részesült a VMRFK vezetésétől.

Kovács Erika

-Tizenöt éven át a Bauxitkutató Vállalatnál dolgoztam geológusként Balatonalmádiban, az egyetem után. Budapesten, az ELTE TTK Karán, geológus szakon végeztem, aztán amikor megszűnt a bauxitkutató a kilencvenes évek elején, akkor környezetvédelem területén vállalkozóként helyezkedtem el bécsi és német, majd magyar érdekeltségű cégeknél a Dunántúlon, ahol pályázatírással is foglalkoztam, sorolja pergőn, dinamikusan a korábbiakat Boda Zsuzsanna. Hozzáteszi, 1999-től egészen 2004-ig a balatonalmádi Kommunális Kft. igazgatói tisztét is ellátta, de a geológiától sem szakadt el, mert továbbra is voltak ilyen jellegű munkái is.

Őszintén vall arról, hogy 51 évesen, 2005 őszén, háromgyermekes anyaként elege lett abból, hogy vállalkozóként kifizetetlen számlái után rohangáljon, bizonytalan, kiszámíthatatlan helyzetben élt, és ekkor adódott a VMRFK-nál állás közbeszerzési referens feladatokra, amit sikerrel megpályázott. Eleinte csak pályázatokat írt, de ebben korábbi munkáiból már volt gyakorlata

-Az nagy változást jelentett, hogy a bizonytalanság után a rendőrségnél biztonság, kiszámíthatóság vett körül, másfelől az igazság az is, hogy eleinte nehéz volt megszokni a fegyveres testületet jellemző szervezeti szigort és rendet, fogalmaz Zsuzsanna.  Megjegyzi: aki megkérdezi, hogy mivel foglalkozom, humorosan azt válaszolom, hogy a rendőrség „anyukája”, illetve logisztikusa vagyok, mert tulajdonképpen a működés feltételeivel összefüggő valamennyi feladatban, illetve azok koordinálásában, a teljes logisztikában részt veszek. Elmondja, a gazdasági igazgatóság műszaki osztályán feladata a rendőrség működésének a biztosítása, ebben a félévben a leltárral foglalkozik például, de részt vesz a rendezvények szervezésében, továbbra is feladatai közé tartoznak a környezetvédelemmel, szociális jellegű dolgokkal kapcsolatos ügyek.

Az nagy elismerésnek és megtiszteltetésnek tekintette, hogy a közelmúltban a „Hónap embere” elismeréssel jutalmazta meg munkáját a VMRFK vezetése. Úgy mondja, ez egyfelől szakmailag nagy megtiszteltetést jelent neki, és jelzi azt is, hogy sikerült beilleszkednie a civil élettől eltérő kultúrába, egy másik közösségbe.

A kérdésre, hogy mi vonzza leginkább a rendőrségnél határozottan állítja, a sokrétű, változatos munka, hogy mindig más a feladat, és gyakran adódik olyan is, hogy váratlan, előre nem kiszámítható helyzeteket kezelni kell, és ezekre mielőbb a legoptimálisabb megoldást kell megtalálni. Azt is nagyon vonzónak tartja, hogy Veszprém megyében sok emberrel áll szinte napi kapcsolatban.

Utal rá, a család fontos szerepet tölt be életében, és Puding, a staffordshire terrier. - Amikor megkaptuk, azt mondtuk, meglátjuk, a puding próbája az evés! A négylábú bevált, így nem volt kérdés a névválasztás, érvel a négylábú mellett Zsuzsanna.

-Budapesti vagyok, de semmi pénzért nem költöznék vissza oda, a Zeneakadémiára viszont bérletem van. Vivaldi, Chopin, és egy jó könyv, ami igazán feltölt energiával, ellazít. És a jóga hetente háromszor! A környezetvédelem pedig örök szerelem, a világ legszebb helye a Káli-medence! – jegyzi meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!