Hírek

2016.07.20. 11:49

Megvezették az ügyvezetőt? - Nem az iskolát, hanem a működtetőt támadják

Tapolca – Bízom abban, hogy a sümegi közösségi főiskolára vágyó diákok kedvét nem veszi el az intézményt fenntartó kft. körül kialakult botrány, hiszen az oktatás elindulása összhangban áll a térség törekvéseivel – hangsúlyozta Rig Lajos országgyűlési képviselő.

Penk Tímea

A sümegi közösségi főiskolát üzemeltető cég körüli újabb botrányról Rig Lajos elmondta, hogy a város ismét negatív színben jelent meg a hírekben.

– A problémák több hónapra nyúlnak vissza, már az intézmény megalakulásakor kérdéses volt a cég működése – számolt be az országgyűlési képviselő. A sümegi önkormányzat, a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola és a John Henry Newman Oktatási Központ Kft. együttműködése hozta létre a sümegi közösségi felsőoktatási képzési központot annak érdekében, hogy az intézmény a térség számára szükséges szakképzést nyújtson. Az önkormányzat két ingatlan használatát adta át az oktatás céljára, hogy Tapolca, Ajka és Sümeg térségének biztosítsák a továbbtanulási lehetőséget.

Rig Lajos
Fotó: Penk Tímea

– Az intézményt működtető kft. végrehajtási eljárás alatt állt már szerződéskötéskor, és többen jelezték a térségből, hogy a céget működtető emberek „nem teljesen tiszták" – mondta Rig Lajos, aki a parlamenti felszólalásában felhívta a figyelmet a gondokra. Egyebek mellett Kertész-Bakos Ferenc szenátusvezető végzettségéről, illetve ennek hiányáról, a kft. anyagi problémáiról, valamint a szervezeti egység gondjairól tett fel kérdéseket, de azokra csak részben kapott érdemi választ.

– A támadások nem az iskolára, hanem a működtető kft.-re irányultak – szögezte le Rig Lajos. Hozzátette, hogy csalás és okirat-hamisítás gyanúja merült fel a cég ellen, és az önkormányzat is végelszámolást indított. A képviselő szerint Végh László sümegi polgármester – kissé megkésve –, de jól döntött, hogy eljárást indított a cég ellen. Egyetértett azzal, hogy a menesztett ügyvezető, Fülep Dániel egy megvezetett ember, a valódi irányító Kertész-Bakos Ferenc.

– Többé ne kerülhessen rossz fénybe a sümegi közösségi főiskola, a város fényét ne sározzák, hanem az ott élők javát szolgálja az intézmény – hangsúlyozta a képviselő; az oktatás elindulását nem zavarják a cég elleni büntetőügyek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!