Hírek

2015.03.09. 20:40

A Napló munkatársainak felvételeiből nyílt tárlat

Veszprém - A sajtófotósok megörökítik a mindennapok eseményeit, hangzott el a Napló két munkatársának sajtófotóiból nyílt kiállításon.

Marton Attila

 

Szabó Péter Dániel és Penovác Károly fotóriporter, Németh F. Bernadett főszerkesztő Porga Gyula polgármesterrel a megnyitó után a sajtófotókat nézegeti a Hangvillában hétfőn este nyílt tárlaton Fotó: Balogh Ákos

Penovác Károly és Szabó Péter Dániel csaknem negyven sajtófotóját tematikusan csoportosította Áfrány Gábor kurátor, így a kézilabda- és futballmérkőzések pillanatai mellett a 2013-as márciusi hóvihar nagyesztergári felvétele, valamint művészekről készült portréfotók is helyet kaptak a válogatásban.

Szabó Miklós, a Pannon Lapok Társasága ügyvezetésének elnöke nem tudott személyesen részt venni a megnyitón, köszöntőjét Németh F. Bernadett, a Napló főszerkesztője tolmácsolta.

- A fotóriporterek ott vannak a hétköznapokban, megörökítik a mindennapok eseményeit és néma szemtanúi tragikus eseményeknek is: hűen dokumentálják azt is, amitől az utcán elfordítjuk tekintetünket. A fotós kamerája megszűri a nyers valóságot, hat érzelmeinkre, egy jó kép pedig akár évekig is elkíséri az olvasót - írta.

Porga Gyula polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, az újságírás csapatjáték, szöveg és kép nem működik egymás nélkül. A fotók a kiállításon már nem csupán az egyes eseményekre hívják fel a figyelmet, önállóan is megállják a helyüket. A Naplóban a tragédiáktól a győzelmekig széles skálán jelennek meg tudósítások és fotók, a tárlaton az élet emlékezetes és szép pillanatai kerültek túlsúlyba, tette hozzá.

Németh F. Bernadett kiemelte, a lap szeretne hagyományt teremteni abból, hogy márciusban sajtófotó-kiállításon mutassa be a Napló fotósainak munkáját. Lapunk idén ünnepli hetvenéves fennállását, ennek alkalmából a megye több városába is eljut idén a Hangvillában hétfőn megnyílt sajtófotó-kiállítás.

A Művészetek Háza segítségével létrejött tárlat Veszprémben egy hónapig lesz látható.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!