Hírek

2013.07.18. 11:05

Itthon nyaraltunk

Váratlanul szakadt egy hét szabadság a nyakunkba. Lázasan kutattunk szállás után, mondván, az igazi kikapcsolódáshoz kell a környezetváltozás.

G. Takács Mária

Az interneten, újságokban azonban folyton ránk köszönt a megye sokszínű kulturális kínálata. „Ezt nem kellene kihagyni!” – állapítottuk meg többször, és mivel a csomagolás sem volt ínyünkre, döntöttünk. Itthon nyaralunk! Naponta más helyszínt választottunk a balatoni strandoláshoz, az adott település kulturális kínálatát figyelembe véve.

Olyan helyeket szemeltünk ki, ahová nem járunk minden hétvégén. Örömmel fedeztünk fel egy tündéri káptalanfüredi kis strandot, és így jutottunk el harminc év után újra a tihanyi hajóállomás melletti strandra, ami az egyik legszebb fekvésű balatoni fürdőhely. Arácstól biciklivel közelítettünk, így megvolt a napi sportolás is. Útközben a kedvenc balatonfüredi büfénknél ráérősen beszélgettünk, majd sokadszorra megcsodáltuk a Tagore sétány hűs lombjai alól a panorámát. Este a szabadtéri színpad programját élveztük.

Következő napra a zánkai strandot szemeltük ki, ahol a strandbüfében finom hal-ételeket kóstolgattunk. Az esti Ghymes fesztiváltól még a balatoni vihar sem tántorított el bennünket. Csodálatos élmény volt a Szent-György-hegy oldalából látni a Badacsonyt, amint a tavon dúló vihart kísérő villámlás fényében fenségesen ural tavat, földet és eget. És ehhez a Ghymes együttes szolgáltatta élőben a kísérőzenét... Több mint harminc év számtalan élményét felülírva ismét soha nem látott arcát mutatta meg a Balaton. A lélekre ható csodálatos muzsikával együtt varázsolta feledhetetlenné a hegymagasi estét.
Ezt tényleg kár lett volna kihagyni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!