Hírek

2013.07.29. 15:57

A főügyészség cáfol: nem volt autós üldözés, de lőtt a rendőr

Tagyon – Nem igaz, hogy autós üldözés történt kedden hajnalban Zánka és Tagyon között, viszont a rendőr lövéseket adott le - tudtuk meg a főügyészség szóvivőjétől.

Mátételki András

Dr. Gulyás Ildikó arról tájékoztatta lapunkat, hogy a helyi körzeti megbízottnak azon a hajnalon valaki egy gyanús gépkocsira hívta fel a figyelmét. (Lapunk úgy tudja, az egyenruhás mellett egy polgárőr ült.) A rendszám ismeretében a rendőr önkéntes segítőjével a kocsi megkeresésére indult - üldözésről nem volt szó -, amelynek utasait végül is Tagyonban akartak igazoltatni az egyik utcában. Ekkor a gépkocsivezető ijedtében gázt adott, - s mint arról már beszámoltunk -, az ott lévő családi ház kertjében „landolt”: a kerítést áttörve kényszerült megállásra.

A lövésekkel kapcsolatban a szóvivő hivatalosan csak annyit mondott, hogy a fegyverhasználat körülményeire és módjára figyelemmel az ügyben emberölés bűntettének kísérlete miatt folyik nyomozás a Veszprémi Nyomozó Ügyészségen. Gulyás Ildikó részteleteket nem árult el, így nem tudtuk meg, hogy a lövések mennyire voltak veszélyesek az autó két női utasára, s igaz-e, hogy a rendőr a kocsi kerekeit lőtte ki, nehogy azzal tovább lehessen hajtani.
Lapunk más forrásból úgy tudja, hogy a rendőr nincs őrizetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!