Hírek

2012.11.05. 10:00

Szeretetet kaptak az idősek

Nagyesztergár (vdp) A község 1236 lakosából az időseket köszöntötték a közelmúltban a faluházban. Külön és kiemelten Gremsperger Károlynét, aki pár hónap múlva, jövő januárban tölti be a 99. életévét.

Varga Domokos Péter

A telt ház előtt zajló ünnepség a helyi óvodások műsorával kezdődött, majd felléptek az általános iskola felső tagozatosai, a Polgár-duó, új idők pletykás asszonyairól mutatott be jelenetet két helybeli hölgy, népdalokat énekelt az Esztergári 5-ös és a Margaréta dalkör.


 
- Szeretettel gondolunk önökre nem csak ezen a napon, hanem az év minden napján - kezdte köszöntőjét Szelthofferné Németh Ilona polgármester. Szólt arról, hogy az idősek a tapasztalataikkal helyre tudják tenni a dolgokat, tudják mi a jó, mit kell továbbadni a következő generációknak. A település lakói közül 241-en 60 éven felüliek, a polgármester külön is felsorolta az eseményen jelen lévő 80 év felettieket. Közülük is kiemelte a falu legidősebb férfi lakóját, a 89 éves Deutsch Jánost, valamint a 99-hez közelítő Gremsperger Károlynét életkorban követő 91 esztendős Szabó Jánosnét. Felidézte Gremsperger Károlyné életútját. Náni néni 1914. január 21-én született, fiatalon özvegyen maradt, mert férje elesett a II. világháborúban. Két gyermekét, Károlyt és Annát egyedül nevelte fel, fia és veje már elhunyt, négy unokája, hét dédunokája és két ükunokája van. Az ünnepségre a menyével érkezett, aki úgy gondoskodik Náni néniről, mintha a saját édesanyja lenne.


 
Az ünnepelt egyik ükunokája, Szente Bianka verset mondott, majd a német nemzetiségi önkormányzat nevében Molnár Istvánné is köszöntötte.
 
A polgármester asszony kérdéseire Náni néni - aki ma is jó szellemi állapotba van - elmondta, nagyon örül, hogy jelen lehet ezen az ünnepségen, itt most különösen jól érzi magát.



Sajnos mozogni már nehezen tud, nagyon fájnak a lábai, már a házból is úgy vezetik ki. Ami régen volt, elmúlt  sajnálkozott az idős néni.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!