Hírek

2012.09.22. 18:31

Autómentes nap: Két keréken Veszprémben

Veszprém - Közel kétszáz kerékpáros vett részt a szombati autómentes nap keretében megrendezett Critical Mass biciklis felvonuláson, a bringások az Óváros tértől az egyetemi stadionig tekertek.

Szabó Péter Dániel

Az Európai Mobilitási Hét záróakkordjaként megrendezett autómentes napon már szombat délelőtt tartalmas programok várták az érdeklődőket a Wartha Vince utca lezárt szakaszán. Az Okostojás játszóházban logikai és fejlesztő játékokkal foglalhatták el magukat a gyerekek, míg szüleik a kétkerekű Segway gurulós járgányt próbálhatták ki egy kör erejéig. A Veszprémi Ifjúsági Ház készségfejlesztő, sportos játszóházzal várta a fiatalokat és idősebbeket egyaránt, míg az ökolabirintus program keretében a szomszédos parkban űzhettek rendhagyó, interaktív játékokat a látogatók.

A nap csúcspontjának a Veszprémben is hagyománynak számító Critical Mass kerékpáros felvonulás volt. A késő délután az Óváros térről elinduló mintegy 200 bringás a útvonala: Óváros tér - Brusznyai utca - Jutasi út - Haszkovó utca - Cholnoky utca - Stadion utca - Egyetem utca - József Attila utca - Stadion volt.

A Wartha Vince utcai színpadon Némedi Lajos alpolgármester köszöntötte a résztvevőket, majd a jól megszokott közös bicikliemeléssel zárult a civil kezdeményezésű kerékpáros felvonulás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!