Hírek

2011.11.23. 20:20

Túl nagy teher hárul a lakókra

Veszprém - Vonja vissza az önkormányzat az egységes, zárható szeméttárolókra vonatkozó rendeletének egy bizonyos pontját - ezt követeli a Társasházak Veszprémi Egyesülete, a Lokálpatrióták Egyesülete és a Lakásszövetkezetek Megyei Szövetsége.

Németh F. Bernadett

Ezt szerdán sajtótájékoztatón jelentették be a szervezetek képviselői. Molnár Ernő a lokálpatrióták képviseletében elmondta: véleményük szerint az önkormányzat nem mondhatja meg, hogy a lakóközösségek milyen tárolókat építtessenek, kivel kössenek erre szerződést és mennyiért. Krassován György, a lakásszövetkezetek megyei vezetője hozzátette: a törekvéssel, hogy zárt hulladéktárolókat alakítsanak ki, egyetértenek, de nem abban a formában, ahogy az önkormányzat elképzeli. Bácskayné Juhász Erzsébet, a társasházak egyesülete képviselője szerint aránytalanul nagy az a teher, ami az önkormányzat által javasolt tárolók megépítésével a lakókra hárulna. Megjegyezte: az önkormányzati javaslattal szemben tapasztalata szerint nagy a lakossági ellenállás.

A három szervezet pénteken 17 órakor a Hemóban lakossági fórumot tart, ahol közös álláspontot alakítanak ki, amelyet képviselnek az önkormányzatnál. Azt is szeretnék elérni, hogy alakuljon egy bizottság, amelyben az összes érintett képviselteti magát, és a grémium dolgozzon ki egy mindenki számára elfogadható javaslatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!