Hírek

2011.09.27. 10:05

Kezdődik a pontytelepítés

Megyei körkép – A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. megkezdte az őszi pontytelepítést. A halfajból a következő hetekben 242 tonna kerül a Balatonba.

Tremmer Tamás

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. szeptember 27-én a halgazdálkodási tervben előírtak szerint megkezdte az őszi balatoni haltelepítését. A héten összesen 35 tonna háromnyaras pontyot helyeznek ki a déli parton. Várható telepítési pontok Fonyód, Balatonboglár, Balatonszemes, Balatonföldvár, Siófok, tájékoztatott Füstös Gábor halgazdálkodási és horgászturisztikai igazgató.

A következő hetekben a telepítések folyamatosak lesznek, vízről és az északi-, déli partról egyaránt tesznek pontyot a Balatonba. Az őszi telepítés szinte folyamatosan zajlik, a halászat ütemében kis mennyiségekkel hajtják végre, ugyanis a tavaik vízgyűjtőit sújtó aszály miatt a haltelelőiket nem tudják üzembe helyezni.

A Balaton Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. a tervben előírt pontytelepítéséből az idei évben eddig 58 tonnát teljesített, ezért a következő hetekben 242 tonna pontyot tesznek a Balatonba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!