Hírek

2011.07.06. 17:33

Régi idők játékai az óvodában

Tihany - Udvari játékok beszerzéséhez gyűjt pénzt a Visszhang Óvoda, mely nemrégiben jótékonysági napot szervezett: sokan elmentek kipróbálni a népi játékokat, és aki tudott, segített is az óvodának.

Németh F. Bernadett

Az intézmény vezetője, Gálné Lendvay Erika elmondta, van egy kis alaptőkéjük, de ehhez még jócskán kellene pénz. Az óvoda udvara a jótékonysági rendezvényen nem tűnt felújításra szorulónak, köszönhetően a Népi játékok fesztiváljának. Csupa természetes anyagból készült, a gyerekek, felnőttek ügyességére, leleményességére alapozó játék sorakozott az kertben. A hordólovaglást még az egyik valóságshow szereplői is kipróbálták - csak a legügyesebbeknek sikerülhet, ez személyes tapasztalat is. Kipróbálhatták a merészebbek, milyen erősek: kinyújtott kardjukra hány lópatkót lehet akasztani. Céllövölde, fa, kézi hajtású körhinta, kugli, hinta, sorolni is sok. Jó lenne, ha ezeket vagy hasonló játékokat egész évben használhatnák a gyerekek.

Az óvoda szeretne az udvarba egy mászóvárat, és felújítani, szebbé tenni a medence környékét, s ha van rá forrás, akkor más szabadtéri játékokat is. Az önkormányzat egy impozáns hajót építtetett már az óvoda udvarán, amin csúszda van: több hasonló minőségű játék kellene még. A megvalósítás érdekében az óvoda "téglajegyeket" árul, ezer, ötezer és tízezer forintért.

A jótékonysági rendezvényen a játék mellett bűvészmutatvány, kirakodóvásár, kézműves-foglalkozások, kulturális programok, népzene szórakoztatta a közönséget. A rendezvény olyan jól sikerült, hogy érdemes lenne hagyományt teremteni belőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!