Hírek

2009.03.11. 03:29

Összedőlt a garázsuk

<b>Ugod</b> - A szombati időjárás hatalmas szelet hozott, hogy ezer gondot és problémát maga után hagyva végigsöpörjön a megyén. Ugodon egy összedőlt garázs jelzi a természet pusztító erejét.

Sikos Gábor

Éppen ebédhez készülődött a Weiland család, amikor hatalmas robajra lettek figyelmesek. Az udvarra rohanva látták, hogy nagy a baj. A régi magtárépület tűzfala ráomlott a garázsukra, maga alá temetve a család autóját. A szerencsétlenséget tovább tetézi, hogy a kocsi nagyon fontos szerepet töltött be a családfő életében. 

A 49 éves Weiland Lászlót annyira megviselték a történtek, hogy nem tudott lapunknak nyilatkozni, helyette felesége, Andrea beszélt. - Már eddig is sok csapás sújtotta őt. Cukorbeteg, és átesett két szívinfarktuson. 

A lábát egy daganat miatt amputálták. Ezzel a speciálisan, mozgáskorlátozottaknak át-alakított autóval járt orvoshoz és intézte a dolgait. Most nem tudom, mi lesz - sóhajtott fel Andrea. Kárbecslő még nem járt náluk, de az biztos, hogy többmilliós a káruk. Az autón és az összedőlt garázson kívül az épületben tárolt gépek és szerszámok is odalettek. 

Biztosítást nem kötöttek a lakásra, így a garázson sem volt. - Két gyermeket nevelünk, nagyon meg kell fontolni, mire költünk. Ha tudtam volna, hogy ez lesz, biztosan kötöttünk volna, de nem gondoltuk, hogy ilyen természeti katasztrófa bekövetkezhet nálunk - magyarázza Andrea, aki azóta már biztosította lakásukat. 

A helyzetet bonyolítja, hogy a leomlott ház a szomszéd tulajdonában volt. 

Tőlük megtudtuk, hogy a biztosító pár hónapja felmondta a biztosításukat. Kérdésünkre elmondták, hogy nehéz anyagi körülményeik miatt - három munkanélküli van a családban - nem tudták fizetni a biztosítást. Mindeközben a Weiland család reménykedik, hogy valaki segít nekik, hiszen nem tudják saját erőből túltenni magukat ezen a csapáson.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!