Hétvége

2015.05.08. 14:22

Staféta Németh Nórával

Orsós Ervin azt kérdezi Németh Nórától, az ajkai Kiwi állateledel bolt vezetőjétől, hogy ők miképpen segítenek a rászorultakon.

Mátételki András

Fotó: Mátételki András

- Az adakozást a kis városokban kevésbé ismerik, pedig sokaknak tehetnénk könnyebbé az életüket. Mi sajátos módját választottuk ennek: rászoruló gazdik kutyájának, macskájának eledelt adunk, hogy megtarthassák kedvencüket - meséli Németh Nóra, aki másfél éve a Bakonyi Állat és Természetvédő Egyesület elnöke. - Gyakran állatorvosok irányítják hozzánk az embereket, akik el akarták altatni a négylábúakat, mondván, nincs pénzük a tartásukra. Esetenként a közvetlen szomszédok hívják fel a figyelmünket azokra, akik ilyen támogatásra szorulnak. A menhelyre is sok olyan állat kerül, akikről a pénztelenség miatt nem tudnak gondoskodni. Boltunk évente több mint húsz ember hűséges társán segít, ami több száz kiló eledelt jelent. Más jellegű támogatást is nyújtunk: anyagilag segítjük az állatok ivartalanítását. Mi csak ilyen állatokat adunk örökbe.

Azt kérdezi Fodor Csabánétól, hogy milyen hatással van a bábozás a gyerekekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!