Hétvége

2017.02.10. 11:15

Staféta Lautner Judittal

Székely Andrea azt kérdezi a pápai Lautner Judittól, hogy miért jó a babaúszás.

Mátételki András

- A rendszeres babaúszás erősíti az izmokat, ízületeket, edzi a légző- és a keringési rendszert, jó hatással van a központi idegrendszerre. A babák tanulási és szocializációs készsége fejlődik, figyelme és koncentráció képessége erősödik. Fokozódik a fertőzésekkel szembeni ellenálló képességük. A foglalkozások alatt a szülő és a gyermek közös tapasztalatot gyűjthet a kommunikáció, a bizalom, a szeretetteljes kapcsolattartás terén.

Lautner Judit Fotó: archív

Legfőbb szempont a rendszeresség, a fokozatosság, a játékosság és az örömszerzés. Figyelembe vesszük a babák fejlődési fokát és testi jellemzőit. Minden gyakorlat lényege a játék és a dicséret. Az órák során a mozgásokat folyamatosan énekkel, ritmikus mondókákkal színezzük. Azzal, hogy a dalok, mondókák mindig ugyanazt a mozgást kísérik, az ismerősség, a stabilitás érzését adjuk a babáknak, ami nagyon fontos számukra. A közös játék eredményeként a gyermekek elsajátítják az úszást előkészítő gyakorlatokat, amelyekkel felkészítjük őket az úszás tanítására.

Azt kérdezi a herendi Jalsovszky Gézától, hogy mi a teendőjük a megyei kórház önkénteseinek.

A staféta következő vendége: Jalsovszky Géza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!