Hétvége

2015.07.15. 14:40

Staféta Frank Róberttel

Koósné Stohl Ilona azt kérdezi Frank Róbert pszichológustól, hogy miért fontos a szomszédok napja.

Mátételki András

- A szomszédok napja különösen fontos esemény az Egészséges Balatonfüred Programban, hiszen a kezdeményezés fő célja a közösségteremtés, a meglévő közösségek támogatása, egészségtudatosságra nevelése. Ennek fontos alapja a környezetünkben lakókkal való jó viszony, hiszen ez meghatározza a mindennapi életünket, jó hangulatunkat.

Fotó: Mátételki András

Életünk elengedhetetlen része a társas lét. Ez számtalan formában megnyilvánulhat. Ilyen például a társas támasz, amikor azt érezzük, hogy tartozunk valahova. Legyen az család vagy közösség. Az elszigeteltség, a kirekesztettség, a magány súlyos megbetegítő tényező. Fontos és kötelességünk is a magányos emberek reintegrációja a közösségbe. Mindenki szeretne egy olyan közösség tagja lenni, ahol úgy érzi fontos, mert számíthat a tagok odafigyelésére, és bízhat segítségükben. A közösségben új emberekkel, gondolatokkal, értékekkel, nézetekkel találkozik. Ki ne szeretne új emberekkel, gondolatokkal, értékekkel, nézetekkel találkozni?! 

Azt kérdezi Szelthoffer Ferenc tűzoltóparancsnoktól, hogy mennyire speciális a munkájuk a Bakonyban.

A staféta következő vendége: Szelthoffer Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!