Hétvége

2015.06.03. 08:12

Staféta Farkasné Molnár Csillával

Utassy Istvánné azt kérdezi Farkasné Molnár Csillától, hogy miért fontosak a versek.

Mátételki András

- Szerencsésnek tartom magam, hogy munkám kapcsán közelről láthattam, megismerhettem a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad előadásait, sok éven keresztül versmondó versenyeket szervezhettem, s a Magyar Irodalomtörténeti Társaság megyei tagozatának titkáraként  a városunkban tevékenykedő irodalmárok társaságát élvezhettem - mondja a veszprém-gyulafirátóti Farkasné Molnár Csilla, aki nemrég vette át a Magyar Versmondók Egyesületétől a Ki viszi át a szerelmet-díjat a versmondó versenyek szervezéséért.

- Nagyon fontosnak tartom, hogy kicsi kortól fogva a gyermekek rendszeresen találkozzanak versekkel, színvonalas irodalmi művekkel. Ezáltal megszokják és igénylik is a művészi igénnyel megfogalmazott, tartalmas mondanivalót, mely gondolkodásra késztet, felvidít, vagy épp választ ad az élet kérdéseire. A versmondás és versolvasás nélkül az élet olyan, mintha a madárdalt, a virágokat és a szeretetet is nélkülöznünk kellene.

Azt kérdezi Fodor Zsolttól, hogy miképpen lehet megszerettetni a matematikát a diákokkal.

Címkék#staféta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!