Hétvége

2016.08.04. 08:20

Staféta Fábiánné Sáray Annával

Bardon Réka azt kérdezi Fábiánné Sáray Annától, a balatonalmádi könyvtár vezetőjétől, hogy mennyire népszerű a strandkönyvtár a városban.

Mátételki András

Fábiánné Sáray Anna

- Kilencedik szezonunkat töltjük a Wesselényi strandon úgy, hogy vele párhuzamosan a városi könyvtár is nyitva van. Noha vannak ingyen elvihető köteteink, a többség az állományukban tartozik, így kötelező a beiratkozás. A legnépszerűbbek a krimik, a romantikus és a történelmi regények, ezen belül is az egy-egy mesterséget (kalapos, kávékóstoló, szajha stb.) feldolgozó kötetek. Az általános- és a középiskolásokra is gondolunk, megtalálják a kötelező olvasmányaikat. Közel 1500 kötettel vagyunk jelen vasárnap kivételével naponta 13 és 18 óra között. Ha az olvasó olyan könyvet választ, ami nincs lent, de megtalálható a könyvtárunkban, azt levisszük neki. Rengetek könyvet kínálunk a legfiatalabbaknak  és persze a szülőknek, nagyszülőknek, hogy legyen mivel lekötniük a kisebbek figyelmét. Ezen kívül kifestőkkel, társasjátékokkal is elfoglalhatják magukat. Minden nap 5-6 óra között tartjuk a meseórát, ahol a kollégáim és a nyári munkán résztvevő diákok mellett az önkéntesek is felolvasnak. Van, amikor a mesét a vállalkozóbb kedvűek megjelenítik, eljátsszák.

Azt kérdezi Payrich Máriától, hogy kiket várnak a telefonos lelki elsősegély szolgálat tagjai közé.

Címkék#staféta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!