Hétvége

2017.03.11. 12:44

Staféta Antal Ágnessel

Kissné Bocskay Zsuzsanna azt kérdezi az ajkai óvoda-pedagógustól, Antal Ágnestől, hogyan lehet a gyerekek érzelmi világát erősíteni.

Mátételki András

- Négy éve végeztem el először az agykontroll tanfolyamot, azóta küldetésemnek érzem, hogy a gyermekek érzelmi világát erősítsem, önbizalmukat pozitív irányba segítsem, és ezáltal szüleik életét is megkönnyítsem. Ezért is dolgoztam ki A Felnövekvő Generációért és Segítőiért módszert. Célom, hogy a gyermekek mind érzelmileg, mind önbizalmuk és önmaguk szeretete terén a legmagasabb szinten éljenek, érzelmeiket megfelelő módon képesek legyenek kifejezni.

Fotó: Mátételki András

A módszert négy alaptechnika határozza meg: a három ujj technika, a csendjáték, Te milyen állat lennél és miért?, valamint Azért szeretlek, mert... Az óvodás csoportomban a meditációt a gyerekek örömmel fogadták. Itt, a Hétszínvirág Óvodában relaxációs lehetőséget kaptunk, 10 perc a dolgozókért, 10 perc önmagadért címmel: önfejlesztő könyvekkel ismerkedünk, CD-ket, pozitív állításokat hallgatunk.

Ennek a módszernek a pozitív hatását nap mint nap tapasztalom a csoportomban és a magán-életemben.

AZT KÉRDEZI Kukoda Árpádtól, hogy kinek ajánlja a makettépítést.

A staféta következő vendége:Kukoda Árpád

Címkék#staféta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!